Wpis z mikrobloga

Mirki , jestem na tagu prawie 2 lata, dużo osób pomogłem , sam też dostałem pomoc... mam bardzo duży problem który mnie męczy w tej grze... A więc 2 pytania

1.Jest tu ktoś na wykopie kto jest w 5,6,7 lidzę? Jeśli tak, niech napiszę komentarz. Jestem bardzo ciekawy jednej rzeczy.
2. Pytanie do osób z wyższych lig tzn 2,3,4. Mam dość dobry napad ( tak myślę) Jestem w lidzę 5 , skill rating od premiery gry taki sam czyli 850 pkt. co robicie napastnikami gdy przyjmujecie piłkę, żeby nie kasowali Was obrońcy? Ja przymuje i w ułamku sekundy kasują mnie. Nie, nie Varane, VVD, Desaily tylko np taki D. Sanchez albo Laporte. Nie czuje gry w ataku w ogóle, skrzydła słabo - F. Mendy blokuje wszystko, ciężko go przejść, środkiem pola, niby coś tam wychodzi kilka podań, lecz praktyczne w ogóle nie ma wykończenia, robie drag bagi , myślę że za dużo... ale chcę sobie znaleść odpowiednie miejsce do strzału, wszystko blokują obrońcy... W DR tafiam praktycznie ( 3/4 mecze ) na smurfów z wyższych lig robiących swapy... Nie potrafie takiego meczu wygrać, gość ma skład w którym znam może z 3,4 grajków, reszta to no rary , a typ klepie mnie jak dziecko... Potrzebuje pomocy...
#fut
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GodALLU: jezeli robisz drag backi dla zasady (tak wnioskuje z tego co mowisz) to bez sensu, uprosc gre
ja takich gosci, ktorzy robia drag backi w duzej ilosci kasuje krotko, sam nie stosuje i do tej div3 dotarlem
niemniej nie ma co patrzec na dywizje przez swapy
  • Odpowiedz
@GodALLU: właśnie tu tkwi problem, musisz się oduczyć, możesz używać ale jak masz w miarę dużo przestrzeni ja np już na 14 metrze używam jak się obróce piłkarzem. Ale głównie teraz w UJ osób gra że strasznie zagęszczonym środkiem do tego cofnieta obrona i niekiedy ciężko jest się przebić grając środkiem. Ja gram dużo skrzydłami gdy podaje do środka i widzę że zbyt ciasno to zastawiam się cofając się aż
  • Odpowiedz
@GodALLU: Ważne jest to aby opanować samo poruszanie się piłkarzem, te mikroruchy, żeby kręcić obrońcami. Dragbacki nie są kluczowe, ale ja stosuje je od FIFY 18 i przynajmniej u mnie dają różnicę. Mój poziom to max. 3 liga
  • Odpowiedz
@dulux23: Spoko, ogarnę drag bagi . Jeszcze jakieś sugestie? Chyba jest to normalne, że spadkowicz z 2 ligi będzie ode mnie lepszy g---o składem ? Nie raz uda się z takim wygrać, ale rzadko.
  • Odpowiedz
@GodALLU: Jeszcze ważne jest to, aby nie skupiać się cały czas na grze do przodu. Czasem lepiej poczekać, jeśli przeciwnik nie daje dużo miejsca i na spokojnie rozegrać, a okazje same przyjdą
  • Odpowiedz
@dulux23: Właśnie też mam bardzo duży problem z grą w obronie, mam taki dziwny styl gry, że wychodzę obrońcami.. I wtedy przeciwnik ma więcej miejsca i klepie mnie... To też muszę poprawić..
  • Odpowiedz
@dulux23: @mrberto: Nie wychodzilem środkowymi obrońcami, cofałem cały swój skład jak gościu miał akcję, można powiedzieć uczę się grać od nową w tą grę, remis do 91, w 92 minucie Salah i znów przegrany :/
  • Odpowiedz