Aktywne Wpisy
BELM0ND0 +584
Plusujcie potężny zbiornik- Racibórz Dolny. Przyjmie 185 mln metrów sześciennych wody co pozwala na przechwycenie fali z powodzi tysiąclecia. Chroni 2,5 miliona ludzi z trzech województw: śląskiego, opolskiego i dolnośląskiego.
#powodz
#powodz
federiczii +771
Może kogoś zainteresuje. Ostatnio pojawia się w sieci coraz więcej głosów osób oszukanych przez Zalando. Wśród nich jestem i ja. 28.12.2019 dokonałam zakupu produktów marki Guess. 7 stycznia otrzymałam zamówienie, które, ku mojemu zdziwieniu nie zawierało zamówionych przeze mnie produktów, ale 3 bluzki oraz portfel. Wraz z Fakturą zaadresowana na Panią ze Zgorzelca. Po zorientowaniu się, że mam nie swoje zamówienie natychmiast zadzwoniłam na infolinię i poinformowałam o pomyłce. I co? I nic. Moja reklamacja jest kompletnie lekceważona. Za każdym razem w mailu proszą o jeszcze chwileczkę cierpliwości i pozdrawiają serdecznie z Berlina. Ja nie mam swojego towaru, ani swoich pieniędzy (ponad 300 złotych), mam za to czyjś towar i fakturę imienną - tak wiem, mogę iść przecież sprzedać to na jakimś internetowym bazarku i odzyskać kasę. Ale nie o to mi tu chodzi.
Wszelkie próby wyjaśnienia spełzają na niczym, wciąż ta sama ignorancka odpowiedź ze strony serwisu, że wyjaśniają sprawę u partnera jakim jest Guess. A ja przecież umowę kupna sprzedaży zawarłam z Zalando, a nie z Guess! Piszą do mnie, że: "Nie jesteśmy w stanie zwrócić środków za to zamówienie bez dalszych informacji od firmy Guess która tymi środkami operuje."
Całą sprawę (i kilka innych) wraz ze screenami można śledzić w zakładce społeczności Zalando na FB. Jest tam wielu oszukanych i nikt sobie z tego nic nie robi. Ale co tam, przecież tak duża niemiecka firma może sobie olać głos kilkunastu oszukanych klientów.
Reasumując uważajcie na zakupy u tego giganta e-commerce, zwłaszcza, gdy zamawiacie trochę droższe ciuchy u "partnerów". Może się okazać, że nie dostaniecie towar i kasy, bo partner się nie wywiązał się z dostawy.
Być może ktoś z Was też już czeka na zwrot zbyt długo?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odezwę się do Ciebie na PRV
odezij sie do mnie jak chcesz