Wpis z mikrobloga

Mircy spedytorzy, czy ludzie mogą być aż tak głupi?
Miałem do załadowania dwa auta z IT do PL
Jedno wysłałem swoje auto, drugie z transa pobrałem( kierowca/właściciel nim jedzie).

Stoją auta obok siebie i czekają na załadunek, kierowcy już otrzymali dokumenty. Są tam pełne dane klienta który zleca ten transport. Gosć pogadał z moim kierowcą, ten mu powiedział że często to wozimy itp

NO i ten bystrzak, kierowca/właściciel pomyślał że wykoleguje mnie z tego biznesu i zadzwoni bezpośrednio do klienta i zaoferuje przewozy na tej trasie.
Pomysłowy dobromir wrzucił nazwę firmy klienta w Google, wszedł na stronę w zakładkę kontakt i zadzwonił do działu logistyki.

Debil jednak nie zajarzył, że u klienta na stronie jako logistyka występuje ja i mój nr telefonu.
#!$%@?łem go z góry do dołu i obiecałem piękny komentarz na giełdzie, za głupotę się płaci.

#bekaztransa #transport #spedycja #pracbaza
  • 20
  • Odpowiedz
@xspeditor: Trzeba bylo go podpuscic przez telefon ze tak tak szukass przewoznikow i zeby wyslal maila, zeby napisal z nim skad sie dowiedzial o tych relacjach.
Potem cyk podkladka i moglbys go straszyc zgodnie z zapisami w wwrunkach zlecenia moze byc obciazony za niedozowlonny kontakt z klientem. Kara 100tys euro
  • Odpowiedz
@xspeditor: dużo firm przepisywaczo-spedytorskich mają takie zalecenia z góry a niektórzy spedytorzy wprost tylko tak szukają nowych klientów dzwonią i opowiadają "tydzień temu robiliśmy transport, podwyknowawca byłem, od przyszłego tygodnia możemy jezdzić z wami na lepszych warunkach ..."
  • Odpowiedz
@xspeditor: ale co to ma do rzeczy, pracowałem, rozmawiałem z ludzmi z januszexów czy korpo i takie same zasady a własciwie to ich brak i dlatego miedzy innymi to rzuciłem.
Roznica miedzy korpo pracownikiem a z januszeksu to taka ze jest bardziej przeszkolony
  • Odpowiedz
@MrsMsx: pracując w spedycji zabija się radość życia, bo masz wrażenie że z każdej strony chce Cie ktoś wyruchać.
Narzeczona mi mówi, że nie mam za grosz zaufania w czyjeś dobre intencje. Ciekawe czy by miała po tylu latach ;p
  • Odpowiedz
@xspeditor: Do mnie zadzwonił klient, że o co chodzi bo ten i ten dzwonił do jego kolegi o współpracę.
Idioci wzięli dane z anexu i chcieli się wbić w klienta, bez komentarza.

Ciekaw jestem czy ciężko jest wygrać sprawę właśnie złamania zakazu konkurencji
  • Odpowiedz