jest jakiś patent na niemieszanie się tych przewodów w kablu podczas robienia rj-45? Jebla idzie dostać, miliard podejść a i tak pod koniec się pomiesza o choćby jedno miejsce xDD #siecikomputerowe #e13
@lodowka_z_piwnicy: ściągasz se tak z trzy cztery centy izolacji. Prostujesz żyły i układasz w kolejności i prostujesz jeszcze raz. Obcinasz nadmiar, tyle żeby stykłu do rjotki Wkładasz rjotkę Zaciskasz.
@lodowka_z_piwnicy: jak zrobisz krok po kroku tak jak opisałem, to nie ma c---a, żeby się p------y ;p A zaciskam tego dużo i czesto i nie raz w c-------h miejscach jak drabiny przy -10 ;p
@lodowka_z_piwnicy: Wszystkie końcówki powinny iść prosto od miejsca zakończenia izolacji, wtedy powinno być łatwo. Jak mocno ściśniesz przed samym wsunięciem do końcówki to pojedyncze kabelki mogą się trochę odchylić od siebie, wtedy wsuwasz nawet pojedynczo zaczynając np. od biało-pomarańczowego i potem coraz wyżej.
@mozzq: @mojemacki: @hwk1988: dobra zrobilem to prawidlowo z 3 razy, ciężko było ale nie ma lipy. Jutro poprawka to moze siądzie, dla pewności zrobiłem sobie typ A i B i podpisałem, schowam do kieszeni i bedzie jako ściąga ( ͡°͜ʖ͡°)
Prostujesz żyły i układasz w kolejności i prostujesz jeszcze raz.
Obcinasz nadmiar, tyle żeby stykłu do rjotki
Wkładasz rjotkę
Zaciskasz.
Jak mocno ściśniesz przed samym wsunięciem do końcówki to pojedyncze kabelki mogą się trochę odchylić od siebie, wtedy wsuwasz nawet pojedynczo zaczynając np. od biało-pomarańczowego i potem coraz wyżej.
źródło: comment_1580970948TWEG6LfJ166jjWPXZj9UsO.jpg
Pobierz