@a-lexis: @Guan: i te liczby miałyby sens. i wydaje mi się że 90% tych liczb jest w samym Hubei a najwięcej w WUHAN. dlatego polecieli tak grubo i z------i kwarantanny spisując na straty większość mieszkańców tych prowincji
@majzter: mam nadzieję i nie panikuję, ale przyznam, że mam obawy. Tak swoją drogą jeśli te screeny są prawdziwe (naprawdę ciężko dziś zweryfikować fakty w tej sprawie) to, czy rzeczywiście był to błąd "stażysty", czy ktoś poświęcił się celowo udostępniając te dane, żeby świat się dowiedział
@Kami-chan: mogą być prawdziwe, patrząc na przypadki z Niemiec albo tego dziadka z USA co był 2h w WUHAN to można dojść do wniosku ze ten wirus faktycznie szybko w uj się roznosi. W samym WUHAN jest 11 milionów ludzi. Szczerze do liczby "wyleczonych" też bym dodał z jedno 0, trza brać pod uwagę że pełno ludzi ma delikatne objawy (tak twierdza naukowcy) i duża liczba osób zwyczajnie przechodzi to
@konciko: jasne że może być fake, mogą być prawdziwe a nawet te mogą być zaniżone xD. tak naprawdę niczego się nie dowiemy można jedynie brać różne opcje pod uwagę
#chiny #2019ncov
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora