Na prośbę @nadsztygar fotorelacja z przygotowywania jajecznicy z mózgiem. Najpierw mózg trzeba obrać z błonki, niezbyt łatwe, polecam robić to pod lekkim strumieniem wody z kranu, lepiej odchodzi, obrany mózg wkładamy do wrzącej wody z odrobiną octu, ja dałem na litr wody około 50ml octu, woda powinna być też osolona łyżeczką soli, ja gotowałem około 10 minut i efekt był taki. #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
Po ugotowaniu, mózg ma wystygnąć i wtedy można go pokroić w kostkę, łatwo nie jest, bo jest bardzo delikatny, więc wygląda to bardziej tak, niż w kostkę :-D
@Dusza_Jest_Chaosem: lubię czasem przygotowywać rzeczy, które wydają się obleśne dla większości osób typu sałatka z wątróbek drobiowych (która jest notabene zajebista), generalnie podroby w różnej postaci :D Na kolejną imprezę zrobię mózgi. Długo musiałeś szukać?
@ChrystusChytrys: Podroby są super, ja uwielbiam wątróbki drobiowe, z wieprzowymi bywa różnie, ale drobiowe bardzo często jadam, zwłaszcza, że można je na fajne sposoby przyrządzić, nie tylko z cebulą :-)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora