Wpis z mikrobloga

@2YT4U: nie zrozumiałeś mnie, mam AIO 120mm na GPU ale chcę założyć nowy radiator na niego, nie potrzebuję testów. To jest tylko i wyłącznie natura mojego postu. A nie testowanie AIO.
  • Odpowiedz
@Shewie: Pytasz o cechy i wydajność to myślałem że chcesz kupić wydajnego rada więc może warto by było zobaczyć porównanie wydajności różnych 240-tek. Tak jak napisałem, z AiO jest ta lipa że nie masz pewności czy blokopompka ze 120 pociśnie ładnie na 240, że są zrobione często z alu i pieron wie czym zalewane i może być lipa jak zalejesz sam i zrobią ci się gluty albo korozja. No i
  • Odpowiedz
@Shewie: Na takim radzie masz złączki na gwint 1/4" a w tym aio są jakieś niestandardowe więc będzie trzeba pokombinować żeby to podłączyć a jeszcze bardziej pokombinować jeśli się okaże że trzeba np przedłużyć węże.
Poza tym chłodnice na tej karcie są slim ~20mm a ta co wklejasz ma 28mm.
Do tego jeśli w układzie zostanie jakiś element z gołego alu to w połączeniu z miedzianą chłodnicą może pojawić się
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@2YT4U niedlugo wychodzi rtx 3xxx nie chce sie wpierdzielac w tej chwili (bez sensu) w koszta ktore nigdy sie nie zwroca. A nawet ciezko bedzie odzyskac 50%. Dlatego AIO.
  • Odpowiedz
@Shewie: wiesz że 18 cieńszych rurek to znacznie większy opór przepływu cieczy niż 12 grubszych? Dłuższa rurka (120->240 i dalej) to samo.
Pompa musi to udźwignąć a kingpin czy nie pompa w aio mocna nie jest.
Jak masz taką kartę to nie baw się tylko kup coś markowego z pompą d5 i masz pewność że uciągnie każdy radiator (a nawet 3 jak u mnie). Do tego full cover block bo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Shewie: jak tylko do GPU to ok, fliny nie za gęsto to i wentylatory nie będą musiały się szybko kręcić. Co do płynu to woda demineralizowana plus dobry płyn do chłodnic będzie dobry.
  • Odpowiedz