Aktywne Wpisy

XD__ +203

Gawith_Apricot +83
Pamięta ktoś karty Dragon Ball w chipsach Chio Chips? Jakoś było to na początku lat 2000.
Kupowałem po 5-10 małych paczek naraz dla kart, a potem to wpierdzielałem tak że mnie aż brzuch bolał.
#nostalgia #2000s #czipsy #dragonball
Kupowałem po 5-10 małych paczek naraz dla kart, a potem to wpierdzielałem tak że mnie aż brzuch bolał.
#nostalgia #2000s #czipsy #dragonball

źródło: a1ec144840138adf6079dcd08fbe
Pobierz
Mimo tego że to nie jest RPG, a bardziej korytarzowa gra akcji tak że w gruncie rzeczy mechanicznie jest prosta i jest podobna do gears of war bardziej niż do ME1.
Dlaczego więc 10/10?
Bo to jedyna gra którą przeszedłem ponad 5 razy, samą edycję legendarną przeszedłem 2-3 razy. Światotwórstwo panie. Ten świat jest naprawdę cudowny a świetnie napisane postacie do których po prostu emocjonalnie się przywiązujesz jako gracz to miazga.
Dla mnie to odpowiednik władcy pierścieni od tolkiena, gdy skończysz granie to czujesz pustkę.
I tym są dla mnie gry 10/10. Gry z którymi masz bardzo silną więź emocjonalną a nie obiektywnie najlepsze mechaniki i tak dalej.
#gry #masseffect
@vulcanitu: i woke propaganda, pamiętam jakie były kontrowersje i ból dupska jak wychodziły mass effecty xD
@eaxata: kiedyś też bym nie dał, ale jeśli wracasz do czegoś regularnie i mimo że grę znasz prawie na pamięć to i tak wzbudza w tobie silne emocje i mimo że mówisz sobie "przejdę to ostatni raz" to średnio co dwa lata i tak do niej wracasz, to coś jest na rzeczy.
zastanawiałem się co czyni mass effecty takie
@tubkas12: kiedyś to ogólnie gry bardziej na lore stawiały, popatrz chociażby na tes, przecież to jest świat rozbudowany nie gorzej niż ten tolkienowski, a to jest "tylko" seria gier komputerowych. ME też miał fajne lore, postacie i lokacje, ale w moim odczuciu ta gra straciła bardzo przez liniowość. Gdyby to był taki pełnoprawny otwarty świat z
Grałem i dobre, ale nie na tyle by przechodzić po kilka razy, jednak w dwójkę na pewno zagram.
Podobnie jest u mnie z gothiciem - nie lubię tej serii, grałem, zawsze
Gothic, hmm... w jedynke nie grałem, ale chyba widziałem u kuzyna,
w dwójkę grałem namiętnie, nawet przeszedłem - ale ostatni akt na cheatach,
bo za długo to wszystko trwało, a Gothic 3 z początku szokował jaki wow super,
ale okazał się drewnem... więc jeśli chodzi o tą serię to mam mieszane uczucia,
ale rozumiem, że taka giera może
@kielbasa_z_majonezem: ale co zadziwiające spory fanbase ale głównie w niemczech, polsce i chyba rosji. nawet jak robią tego remake to jest duży nacisk kładziony i na polski dubbing i polskie komunity. na zachodzie gothic jest raczej nierozpoznawalną marką.
@tubkas12: hmmm, ciekawi mnie dlaczego akurat w tych krajach, a poza nimi już nie... ¯\(ツ)/¯
ja w sumie lubię, ale głównie te nowe paradoksalnie czyli oblivion i skyrim chociaż jestem już zmęczony grami tak mocno opartymi o eksploracje i wątpie że będę chciał grać w nowego eldena jak wyjdzie.
@tubkas12: a ja czytający CD-Action w 1996 jako małe dziecko natknąłem się na recenzje i solucje do Daggerfalla i chyba nawet grałem w demko i byłem PODJARANY. ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
i na tym w sumie się skończyło, aż tu nagle w bodajże