Aktywne Wpisy
stormi +22
kto ma najpiekniejsze usta na swiecie? oczywiscie, ze ja
N-Avoie +9
Pytam na poważnie. Uznajecie mnie za nooba, ale ja to muszę wiedzieć.
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
Polecam obejrzeć cały materiał "Dagestan Beheading Massacre (Tukhchar)" (nie mogę wkleić linku, vikop), ale dobry przykład jest od 10:35. To jest właśnie ta "korona stworzenia". Nie dość że ludzie ciągle jedzą, replikują, srają od tysięcy lat w międzyczasie się wybijając i do niczego to nie prowadzi, to jeszcze myślą, że to coś nad zwyczaj wyższego niż zwierzęta #efilizm.
Najlepszym argumentem za jest bezcelowość replikacji - chyba, że komuś nie przeszkadza wegetacja w stylu zwierząt, walka o zasoby i zjadanie się. Tylko niech ktoś nie pisze że celem samym sobie jest życie i jego przeżywanie, czy inne zajęcia, hobby xD - tak, mam takich masę, znajomych i tak dalej - ale to nie jest żaden cel - zwłaszcza że na koniec tracisz wszystko razem z bliskimi włącznie, może i w sposób taki jak na filmie, w parę minut nie ma znaczenia nic przed ani po, bo jesteś na zawsze w niebycie. Od razu uzupełniając, żeby nie pisać osobno każdemu która poda durny argument - nie mam depresji, żyje wygodnie i nie jestem piwniczakiem. A dla tych "weź się zabij" - po co, skoro już jestem i jest za późno, a dwa - to możliwe tylko w głębokiej depresji lub fanatyzmie np. religijnym (to też forma choroby z dodatkiem czynników społecznych i presji)
#antynatalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
tam bardziej drastyczny moment niż ten zaprezentowany wyżej?
Jaki "bardziej drastyczny" masz na myśli?
Wszystkich zarżnęli, jeden próbował uciec.
Wyobrażam sobie, jak ich matki rozpływały się nad swoimi brzdącami i żadnej do głowy nie przyszło, że ich synowie będą leżeć z poderżniętym gardłem albo zostaną oprawcami.
Lepsi są ci którzy twierdzą, że cierpienia nie ma xD (tak trafiali się tacy) chociażby wczoraj taki element się tutaj zjawił. Podobno idzie przeżyć życie bez cierpienia (kij z tym, że pierwsze co robimy po opuszczeniu macicy to krzyk i płacz).
Zapytaj przodków czy przetrwali.
DNA chwilowo pożyje dłużej, ale i ono pewnie zniknie, bo każdy gatunek ma swój kres. Poza tym - przetrwamy dalej jako gatunek i co? Zaludnimy Marsa, robiąc tam to co na Ziemi i? No super ( ͡° ͜ʖ ͡°)
.
po co każdy z was decyduje się na przetrwanie
@MPXD:
@Chodtok: To to samo.