Aktywne Wpisy
PorzeczkowySok +60
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Milo900 +3
Cierpię na nerwicę lękową zwiazana z moim stanem zdrowia. Przez ostatnie miesiace badan z krwi nic nie wyszlo. Dzisiaj troche sie ruszalem (sprzatalem itp.), i czulem w lewej noce delikatny ból.
Generalnie jak leze nic nie boli. Byl to bol w tym kolku. Czy isc na sor bo to zakrzepica i moge zaraz wykitować?
Nie mam widocznych zyl, obrzeku nogi, ciezkosci nogi. Nie chce zbytnio ruszac tej nogi zeby skrzep się nie
Generalnie jak leze nic nie boli. Byl to bol w tym kolku. Czy isc na sor bo to zakrzepica i moge zaraz wykitować?
Nie mam widocznych zyl, obrzeku nogi, ciezkosci nogi. Nie chce zbytnio ruszac tej nogi zeby skrzep się nie
isc na sor?
- tak 30.9% (183)
- nie 69.1% (409)
Wyobrażasz sobie sytuację gdybyś powiedzmy w ciągu roku pracował w 3 państwach i musiałbyś rozliczać podatek w każdym z nich? Wprowadzało by to tylko niepotrzebną biurokrację i koszty.
Ale przecież tak właśnie się robi!! Do każdego produktu przypisuje się koszty bezpośrednie (np. materiały) oraz pośrednie (np. zarządu czy energii). Wystarczy zaewidencjonować ile produktów poszczególnego rodzaju wysłało się do danego kraju, ile łącznie wyniosły przypisane do nich koszty a ile przychody. przychody-koszty= dochód do opodatkowania w
@Vokun: chyba cię p------o
HA, tak własnie wygląda dyskusja z "wolnościowcem". Twoje poglądy nie mają nic wspólnego z kapitalizmem. Jesteś zwolennikiem korporacjonizmu, któremu bliżej do komunizmu niż "czystego" kapitalizmu.
Najprościej mówiąc: do każdego rodzaju produktu przypisuje się koszt leasingu według ustalonego wzoru. Np. 50% produkcji ogółem to produkt X i 50% kosztu leasingu idzie na ten produkt. Koszt leasingu to np. 1000$, 50%*1000$=500$
liczba wyprodukowanych sztuk produktu X to 500. 50 (czyli 10% całości) sztuk trafia do Polski, więc odliczamy 10% kosztu z
Kto tak niby robi?