Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wjechały #umniewbarze Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym. Danie dla jednych odrzucające, a dla innych zawsze wyczekiwane. Są tacy, którzy proszą o telefon w dni, kiedy mamy je w menu.

Zrobione 20 porcji, szybko powinny się rozejść.

A Wy jak do nich podchodzicie? Ja lubię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W garach:
70l - ogórkowa
2 x 50l - ryż (łącznie 12 kg suchego)
Na patelni - 25-30 litrów sosu do placka po węgiersku

#pracbaza #gotujzwykopem #ozory
Pobierz
źródło: comment_hIp9NtMbYuIydLbOcV9gYeSBZVOb1UV5.jpg
  • 50
Pracowniczy posiłek jest za symboliczne 10gr (PODATKI - za darmo nie moszna).

Do domu mogą brać wszystko za 50% (do momentu aż nie przesadzają bo niektóre dania przewyższają koszt przygotowania)


@KubaJam: ogólnie to nie można sprzedawać towaru poniżej kosztów, jeśli jest on pełnowartościowy

jakie dania przewyższają koszt przygotowania? i czemu je sprzedajecie poniżej kosztów?


@kuzyn1910: Wyciąg na kuchni większy niż wystarczający, na sali wyciąg podłączony do silnika i non stop chodzi. Klimatyzacji nie odpalę bo ma tylko funkcje chłodzenia, a drzwi nie można otworzyć zimą.

Nie wiem co więcej byłbym w stanie tutaj zrobić.