Wpis z mikrobloga

Mireczki, poszukuję w miarę taniej (do 200zł) kamery IP, która ma służyć jako elektroniczna niańka do pokoju dziecka. Oczywiście, mi, polskiemu pół nosaczowi pół poznaniakowi (dusigrosz), w oczy rzuciły mi się kamery #xiaomi , takie jak CMSXJ13B (komunikacja głosowa, głowica obrotowa, night view i wykrywanie płaczu). Z testów wygląda to nienajgorzej, ale brakuje mi funkcji podglądu na żywo przez stronę internetową (bez hakowania kamery).

Mozecie polecic cos lepszego?
#kameraip #kamery #smarthome #cctv #dzieci
źródło: comment_2JlhYzv8yrAi9FJH6AtlLaKI2i7cjgr6.jpg
  • 11
@Pallazo: I to właśnie mnie nie rajcuje. Znaczy fajna sprawa, ale chce wyświetlić sobie feed na stałe na starym laptopie leżącym w kącie pomieszczenia. Kamerka wystarczy że obsługiwałaby RTSP, a nie wszystkie modele xiaomi to robią (wręcz z tego co wiem to kiedyś mieli wsparcie dla RTSP, a teraz wycinają to w sofcie).
@robertx: ostatecznie zastanawiam się nad zakupem https://allegro.pl/oferta/sonoff-kamera-obrotowa-wifi-1080p-ewelink-niania-8894378831 ma praktycznie wszystko co xiaomi, bez wykrywania płaczu. Ale za to ma gniazdo eth i jest łatwiej wpinalna w systemy dozorowania domu czy smarthome. Jedyne co mnie na razie wstrzymuje, to że nie znalazłem na yt żadnych próbek nagrań nocnych z tej kamery. Po prostu żaden youtuber o tym chyba nie pomyślał, ale np pokazywali że ma diody ir do nocnych zdjęć.