Aktywne Wpisy
chlopak_twojej_matki +258
Z takich ciekawostek z II Wojny Światowej to moja Ś.P. prababcia często mi opowiadała jak wyglądała u nich okupacja w małej mieścince w południowej Polsce. Miejscowość była niedaleko Krakowa i Oświęcimia, więc było sporo wojsk niemieckich i SSmanów. Mieli duży dom, więc często zdarzało im się "gościć" (im się raczej nie odmawiało, bo mogło się skończyć źle) SSmanów i babcia opowiadała mi, że zawsze byli kulturalni, dziękowali, a nawet zdarzało się, że
Ryneczek +6
Skąd takie negatywne opinie o szeregowcach/bliźniakach na wykopie? Najczęściej powtarzanym hasłem jest "łączy wady mieszkania w domu i bloku". A jakieś konkrety?
że brak prywatności w ogrodzie? no w bloku nie masz nawet okazji na własną ziemię
że na tarasie słyszysz sąsiada? na balkonie w bloku też, plus sąsiadów jest znacznie więcej (po bokach i nad tobą) plus taras ma średnio te 15-20 metrów i jest znacznie większy niż standardowy balkon
że
że brak prywatności w ogrodzie? no w bloku nie masz nawet okazji na własną ziemię
że na tarasie słyszysz sąsiada? na balkonie w bloku też, plus sąsiadów jest znacznie więcej (po bokach i nad tobą) plus taras ma średnio te 15-20 metrów i jest znacznie większy niż standardowy balkon
że
Moje drugie podejście do serowych gofrów, tym razem dodałam mascarpone, różnicy wielkiej nie widzę a fajnie podbija tłuszcz :)
Dodatki na wypasie: chrupiący boczek, czerwona cebula, jalapeno, pieczarki na maśle, jajko sadzone, szczypiorek i pieprz
Chaffle #2
1 małe jajko
1/2 szklanki startego sera
1 łyżka mascarpone
Sól, dowolne przyprawy
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dobrze rozgrzać gofrownicę, wyłożyć masę ( opcjonalnie, dla bardziej chrupiącego i serowego efektu końcowego możecie najpierw nasypać troszkę sera potem "ciasto" a na końcu jeszcze troszkę sera), piec do zezłocenia.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Komentarz usunięty przez autora
@chixi: temperatura
But I might be wrong
Faktycznie: mega sycące i mega dobre. Dla mnie trochę za bardzo serowe (żółty ser ma specyficzny smak) - następnym razem zmieszam to z większą ilością mascarpone albo z mozzarellą (np. 50/50). Nie miałem pod ręką pieczarek, ale dorzuciłem świeży, wczoraj
W mojej jeden gofr to tak 2/3 takiego z budki, kombinuj, wariacji jest masa!