Aktywne Wpisy

Metodzik +144
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Sid Meier's Civilization® VI: Platinum Edition za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 88/100, Userscore: 7.2/10
🔥 Sid Meier's Civilization® VI: Platinum Edition za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 88/100, Userscore: 7.2/10

menelf +2
poparzyłam się czymś w krzakacgh 4h temu i nadal mnie mrowi co to było

Śmiertelnie zraniony przez Modreda Artur aż trzy razy kazał Bedivere’owi (który był mężczyzną) wyrzucić Excalibura do jeziora, gdyż ten próbował go ukryć (za pierwszym razem w krzakach, za drugim w dziupli), jednak w końcu posłuchał króla. Nie wszystko to widzieliśmy w epilogu F/SN, który całą rzecz skracał. Pani z Jeziora złapała miecz i zabrała go w głębiny. Umierającego Artura włożono na barkę, którą Morgana le Fay zabrała go do Avalonu, by wyleczyć ranę. Bedivere następnego dnia rano napotkał pustelnika modlącego się przy świeżym grobie. Był to arcybiskup, który ekskomunikował Modreda. Bedivere codziennie modlił się u grobu Artura, choć nie widział samego pogrzebu. Nawet pustelnik nie był pewny, czy pochowanym był na pewno Artur. Niektórzy mówią, że Artur wciąż żyje w Avalonie i powróci, gdy Anglia będzie go potrzebować. Jak głosiła inskrypcja na grobie: "hic iacet Arthurus, rex quondam rexque futurus" - tu leży Artur, król niegdysiejszy, król przyszły. Być może to był na Nasu punkt wyjścia gdy tworzył pierwszą wersję historii – legenda o powracającym bohaterze, który nigdy nie umarł.
Przyznam się, że czytając ten moment płakałem, mając w głowie Saber, a potem słuchałem w kółko Anata ga ita mori, La sola, Kishi ou no hikori i Kimi to no ashita (╯︵╰,)
#fate #fatestaynight #bedivere #anime #animedyskusja
#smieckrolaartura <-- tag
źródło: comment_sZ5uqKLi4tK8BVsYrM2yrfG9kjSqgQ8e.jpg
Pobierzhttps://www.youtube.com/watch?v=WwO0lKCWoag
W Fate też jest mężczyzną.
Czemu legendy wymieniają tu Morganę le Fay, która była wrogiem Artura? Prawdopodobnie w oryginale po Artura przybyła celtycka bogini Morigan: "celtycka bogini magii, podziemia, wojny i zniszczenia. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna."