Aktywne Wpisy
Nooleus +65
Ide na autobus, ktoś #!$%@?ł gitare xD. Sprawna, wracam do domu z nią i teraz pytam mame czy mnie podwiezie do szkoły xD
MishMashStudio666 +423
Na specjalne życzenie pewnego przesympatycznego Mireczka popełniłem o to taki pierścionek. Wytyczne były takie by kamień był niebieski i wpadający w zieleń (upolowałem szafir), towarzystwo diamentów (umieściłem) oraz dość filigranowa konstrukcja. Zadanie tość trudne bo kamień dość głęboki i trzeba go osadzić wysoko by swoim szlifowanym spodem nie wbijał się w palec wybranki😉
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PepsiCo, Inc. – amerykańskie przedsiębiorstwo będące jednym z największych na świecie producentów i sprzedawców napojów bezalkoholowych oraz produktów spożywczych w 1990 roku posiadało dwudziestą w kolejności największą flotę wojenną na świecie. Jednocześnie, jedynie 6 państw posiadało większą liczbę okrętów podwodnych niż PepsiCo
Na zdjęciu krążownik Kirov. Okręt tej klasy był przedmiotem największej umowy jaką zawarł Związek Radziecki z obcym przedsiębiorstwem.
więcej na ten temat: https://comparic.pl/jak-pepsico-zdobyla-wlasna-flote-wojenna/
#usa #biznes #wojsko #marynarkawojenna #ciekawostki #historia
Komentarz usunięty przez autora
Szanowni państwo, schodzimy na ziemię. Owszem, była taka transakcja, a ZSRR zapłacił złomem, wysłużonymi okrętami które nadawały się na przepchnięcie holownikiem do doku celem rozbiórki. Jak widać motyw został wykorzystany przez copywriterów do produkcji artykułów prasowych i ciekawostek internetowych, które posłużyły jako źródło kolejnych filmików na youtubach, demotywatorów, któreż to do kolejnych Faktopedii, aż dochodzimy
@csitaly: Wiemy bo co miesiąc ktoś to wrzuca
te żarty do Busha ''We're disarming the Soviet Union faster than you are" i całą tą otoczke wymiany handlowej. Oczywiście okręty były rozbrojone i kilkunastoletnie. Miało to też związek z toczącymi się rozmowami rozbrojeniowymi.
Tak, ZSRR uregulował swój dług złomem. Proszę cię o zestawienie przekazanych jednostek: nazwa, klasa, ile sztuk.
Kilkunastoletni okręt to dobry okręt. Powątpiewam, by w przekazanych trupach były jednostki kilkanaście lat po zwodowaniu.
I co do samego artykułu - opatrzono go zdjęciem niszczyciela atomowego, który jeszcze długo pływał pod rosyjską banderą wojenną, pisząc wprost,
W rzeczywistości nigdy nie byli zainteresowani ściąganiem produktów z Polski, rozliczano się dewizami, czyli Polska nie miała jak spłacić długów w dolarach i w sprytny sposób pociągnięto na dół drugą gospodarkę Układu Warszawskiego. Gdyby Polska rozwijała się
@csitaly: Co to w ogóle za #!$%@?? I co ma ten okręt wspólnego z tą rzeczoną "umową"?? Ktoś chce wmówić internautom, że ZSRR oddało Pepsi swój największy i najnowocześniejszy wówczas atomowy krążownik rakietowy za puszki z napojami?