Aktywne Wpisy

Wszystkooo_ +228
Mam od wczoraj pewną rozkminę i chyba zniszczyło mi to dzieciństwo.
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
źródło: sergio-ze-zbuntowanego-aniola-12
Pobierz
powodzenia +109
wgrywanie mp3 / video na telefon z androidem:
- podłączasz telefon kablem do komputera
- otwierasz eksplorer plików
- robisz kopiuj wklej
wgrywanie mp3 / video na iphone:
- podłączasz telefon kablem do komputera
- otwierasz eksplorer plików
- robisz kopiuj wklej
wgrywanie mp3 / video na iphone:
![[ANGIELSKI] Jak firma uzależnia dzieci od swojej produkcji i jakie ma to skutki](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b6e640ba399028fae6b7d1c7aee84e999153e300adc0f563fc5274a45a653906,q80.png)

W Angularze można używać konfiguracji poprzez
environment.ts( https://angular.io/guide/build#configure-environment-specific-defaults ). Chodzi np. o podanie URL do API backendowego (i innych zmiennych parametrów).Jak mam kilka środowisk, to mam kilka plików np.
environment.dev.ts, environment.prod.tsitd.Na etapie budowania wybieram, który plik ma być użyty.
Ale co jak na etapie budowania nie znam wartości, która powinna być użyta? Np. buduję paczkę i nie wiem pod jakim adresem będzie API. Dopiero admin jak będzie wdrażał, to ustawi. Nie chciałbym, że musiał instalować sobie node/npm i sam budować paczkę.
W aplikacjach np. Spring Boot można wyciągnąć
application.propertiesna zewnątrz aplikacji i admin może to sobie edytować. Można tak zrobić w Angularze zenvironment.ts? (Pewnie nie, bo jest to plik w TypeScript, więc musi być transpilowany... Ale może jest jakieś inne wyjście?).@mk321: Pobieraj dane z JSON
@beee: jak mam pobrać dane z JSON-a z backendu jak nie wiem jaki jest URL backendu, bo właśnie jego chcę skonfigurować?
@beee: skąd ma wziąć tego JSON-a? Nie może pobrać go z backendu, bo nie ma backendu. Nie wiem gdzie stoi backend jak buduję paczkę, więc nie mogę znikąd pobrać.
Komentarz usunięty przez autora
@mk321: utwórz ręcznie plik JSON obok builda.