Wpis z mikrobloga

#praca #programista15k Dostałem ofertę z byłej pracy na stanowisko architekta IT. Sypią złotem, robota z domu. Teraz mam stanowisko konsultanta (papierowy inżynier). Rzuciłem papierem i obecny pracodawca rzucił kontrofertę - służbowe nowe BMW 3 i 1000 zł / mc na paliwo. Co robić ?( ͜͡ʖ ͡€)
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@InterferonAlfa_STG: Pomimo, że to firma z mocnym naciskiem na IT, to królują tam ludzie po SGHu, których głównym zadaniem jest pilnowanie harmonogramu, robienie prezentacji w pp i tworzenie exceli. Człowiek techniczny czuje się tam jak osioł zaprzęgnięty do kieratu ciągnącego wóz z węglem. Tak czy inaczej żyjemy w Polsce, gdzie mało się wytwarza, a dużo kupuje i integruje. Królują managerowie od power pointa i uwalania zakresu. Z drugiej strony polskie
  • Odpowiedz
@Boros: @devandal: Wyjdźcie ze swojej pieczary. Tak wygląda praca w konsultingu w wielkiej czwórce. Dopóki są klienci, którzy zapłacą za to auto, to kupią ci nawet Audi Q7 w wersji full. Tylko zastanów się czemu dużo osób z tego nie korzysta. Bo to podnosi twoje changeability. Twój MD kosztuje 1000zł brutto (zakładając że dostajesz 20k brutto). Jeżeli weźmiesz auto w leasing to 3k/mc wynosi 150 zł MD. Czyli
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@director: I właśnie to jest impas.
Bo twój pracodawca stara się Ciebie wynająć z marża 100%, czyli 200%
Przychodzi klient który daje maks 150% ale nie dostaniesz tej roboty i w końcu nie masz pracy mimo że mógłbyś komuś dostarczyć wartość.

Też jestem wynajmowany za taką kasę że jakbym robił bezpośrednio to mógłbym mieć 7 miesięczne wakacje w roku i pracować z domu, ale nie widzę sposobu żeby ten system
  • Odpowiedz