Wpis z mikrobloga

@klinQQ: poproś o tabelę opłat i prowizji i zapytaj się o:
opłata za rejestracje
opłata za polisę obcą
opłata za mandaty
czy istnieją inne opłaty ryczałtowe / stałe związane z umową, ale nie wskazane w ofercie. A najlepiej to poproś o OWL - możesz podesłać do mnie, z chęcią przestudiuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OptiFinance:

opłata za rejestracje

390 zł netto

opłata za polisę obcą

300 zł netto

opłata za mandaty

50 zł

czy istnieją inne opłaty ryczałtowe

nie istnieją

Firma średnio dobra, ze wskazaniem na słaba.

@klinQQ, Obecnie porównywanie ofert leasingowych na zasadzie dali mi tyle i tyle procent jest kompletnie bezsensu, bo rynek stał się mocno zagmatwany - często jest, że dostaniesz ofertę dumpingową pod warunkiem, że... i tych warunków jest cała
  • Odpowiedz
@Jarek-FmLeasing: Dzięki za info. W pełni się zgadzam z drugą część. Porównywanie 1% czy 2% nie ma sensu. To 1000-2000 w skali 4 lat, gdzie tańszy finansujący wydoi klienta, o ile ten się zapomni, na 5x tyle w trakcie tych 4 lat. Porównanie samych kosztów finansowych i obligatoryjnych opłat dodatkowych ma sens tylko w założeniu że
1. płacimy WSZYSTKO w terminie
2. pilnujemy OWL i terminów np. na wysłanie polisy obcej
  • Odpowiedz
przynajmniej ja nie wiem co by się musiało dziać

@ojaadaj20: "przynajmniej ja nie wiem co by się musiało dziać"

To teraz jaki leasing, jakie produkty dodatkowe, czy są wliczone w sume opłat oraz TOiP.
  • Odpowiedz
@OptiFinance impuls leasing bez produktów dodatkowych dwie opcje tabeli opłat i prowizji albo ryczałtową 95zl netto rocznie albo zwykła. Rejestracja przy ryczałcie 250zl netto przy zwykłej 325zl polisa obca w pierwszym roku przy zwykłej 250zl netto u dealera bezpłatnie w kolejnych latach 150zł mandaty przy zwykłej 60zl netto
  • Odpowiedz