Wpis z mikrobloga

via Android
  • 76
Łopatka wieprzowa marynowana 2 dni i pieczona 5 godzin, wywar gotowany 7 godzin na: wieprzowinie, drobiu, wodorosty kombu, sake, mirin (słodki ocen do gotowania), sos sojowy.
Olej z spalonego czosnku (mayu), sos chilli, sos tajski, marynowane jajka, zielona cebulka, mung bins (kiełki), grzyby shitake i mun.
  • Odpowiedz
@qjot: "idealne" miski do ramen są w ikei za 4zł/szt :) (bardzo głębokie i pojemne, ale nadal nie w kształcie stożka, te są po 10zł)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Astolus: po prostu ci nie smakuje. Ja uwielbiam ramen. Może jadłeś w jakiejś gówno knajpie. Jadłem w kilku knajpach w Polsce i najlepiej mi siadł w panda ramen we Wrocławiu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@wrzucambolubie ciągle sobie gotujemy, choć raczej ja nie mam tego czegoś, więc ciągle się uczę od niego.
I mamy idealny układ, bo ja zawsze zmywam naczynia, zresztą z przyjemnością.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@zastuj: #!$%@?, to że ktoś nie lubi czegoś, co jest popularne nie oznacza, że wygłasza swoją opinię tylko po to, żeby być interesującą osobą do #!$%@? wafla. Nie każdy musi to lubić.
  • Odpowiedz
@qjot: brzmi dobrze, tylko niech następnym razem ogarnie lepszy makaron. Ten house of asia to syf, w auchanie ostatnio widziałem takie pakowane próżniowo, wilgotne. Kupiłem akurat udon a nie ramen i był w pytkę.
  • Odpowiedz