Wpis z mikrobloga

Jeszcze niech blokuje te gówna od ciasteczek.
Boziu jak mnie to badziewie wkurza. "Ważna informacja, nasza strona wykorzystuje ciasteczka żeby cię śledzić i sprzedawać twoje dane spamerom - AKCEPTUJ".
  • Odpowiedz
@sekurak: czy kiedykolwiek gdziekolwiek ktokolwiek umyślnie i bez żadnego przypadku zezwolił jakiejkolwiek stronie na wysyłanie tych powiadomień? Serio, przyznawać się.
  • Odpowiedz
@sekurak: jak tylko to zrobią robię reset wszystkich ciasteczek na wszystkich przeglądarkach i zaczynamy zabawę od nowa. Bo bez tego mój trud byłby daremny.
  • Odpowiedz
@resuf: ja, na YouTube

@meciasek: mi się podoba jak zamiast maila dostanę powiadomienie, że jest nowy filmik na YT

Zresztą gdyby wykop wprowadził obsługę tego (iks de) to też byłoby fajne

To ma sens, jeżeli nie jest nadużywane
  • Odpowiedz
@hitherto: tylko teraz jest to chyba domyslnie blokowane do pierwszej interakcji że strona (np kliknięcie)

A że się da ręcznie zablokować wszytko jak leci to wiem - u mnie blokuje każde możliwe pytanie. Jak kiedyś trafię na stronę co chce powiadomienia albo mikrofon to sam jej dam
  • Odpowiedz
gdyby wykop wprowadził obsługę tego (iks de) to też byłoby fajne

@dzek: kiedyś wprowadzili i nawet dobrze to działało, ale potem nadszedł wykop 2.0
  • Odpowiedz
@resuf: kiedyś przez przypadek mój ojciec się zgodził na te powiadomienia na jakimś portalu motoryzacyjnym i zaczęło mu sypać powiadomieniami że samotne mamuśki chcą się ruchać i zaproszniami do kasyna xD
nawet nie wiedziałem że te powiadomienia są takie #!$%@?ńskie bo nigdy nie kliknąłem także przestrzegam przed tym mirasy, to wygląda jak legine wirusy z reklamami
  • Odpowiedz