Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Fang: masz rację, konkretnego źródła nie ma, ale wiedząc jaki stosunek do współczesnego świata ma kościół i czego zabrania jestem w stanie uwierzyć, że mogło tak być

@badziebadla: Taka sama lewacka logika jak tego "murzyna" z "Gazety Wyborczej". Może i nikt go nie pobił na Marszu Niepodległości, ale mogło tak być.
ibilon - > @Fang: masz rację, konkretnego źródła nie ma, ale wiedząc jaki stosunek do...

źródło: comment_g1S7VQQRE9yJu4M20x0XR6gD3tubKP9G.jpg

Pobierz
@ibilon: przyznałem się do błędu, że nie zweryfikowałem źródła, ale jakieś pogłoski na ten temat istnieją, wyraziłem swoje zdanie na ten temat - wiedząc jakie bzdury (np. stygmaty) kościół uważa za prawdziwe (jednocześnie uznając jogę za grzech) uznałem, że mogło tak być, że część katolików odrzucała widelec jako narzędzie zbędne (bo mają ręce) albo atrybut szatana (bo kształt wideł), więc pal gumę i nie wciągaj mnie w wasze idiotyczne wojenki lewacko-katolicko-prawackie
@Jestembogaty:
Przejrzałem cały wątek i nikt nie podał żadnego źródła, to jest po prostu zwykła plotka podawana przez jeden plotkarski portal drugiemu. Daj link do książki lub innego poważnego opracowania na ten temat. Jednak jestem pewny że nic takiego mi nie podasz, bo takie opracowanie po prostu nie istnieje.
@bh933901: hipisi to zwykła subkultura, a nie wynalazek cywilizacyjny czy ideologia. Taka sama subkultura jak punki, emo, hip-hopowcy czy prepersi. To, że ty uznajesz ich za brudasów świadczy tylko o tobie i identyfikuje twoje poglądy.
Najśmieszniejsze jest to, że twój argument

eh, ta wiara lewaków w jedynosłuszność i teleologiczną konieczność ich utopiiytowany tekst...

jest powtarzany od wieków przez konserwy i szybko zapominany i wyśmiewany przez kolejne pokolenia xD
Jak wynaleźli samolot
hipisi to zwykła subkultura, a nie wynalazek cywilizacyjny czy ideologia.

@wcfilmowe: Nie widzę w tym spostrzeżeniu nic, co miałoby zdjąć z lewaków odium przypałowości w oczach przyszłych pokoleń. Wręcz przeciwnie, próba wepchnięcia leczenia własnych problemów w ramy wielkiej ideologii, która miałaby je rozwiązać na poziomie legislacyjnym jest wspaniałym generatorem lolcontentu, który nie trzeba nawet przerysowywać niczym hipisów

jest powtarzany od wieków przez konserwy i szybko zapominany i wyśmiewany przez kolejne pokolenia
więc pal gumę i nie wciągaj mnie w wasze idiotyczne wojenki lewacko-katolicko-prawackie na portalu ze śmiesznymi obrazkami bo szczerze mam to w dupie

@badziebadla: Przecież to ty sam zacząłeś.
@konradk: ale żeby nie było wszędzie są debile i wszędzie są ludzie mądrzy i rozsądni np. Pierwszymi lekarzami byli też misi wyznania chrześcijańskiego, oczywiści jakiś głupi papaj zakazał im tych praktyk, bo "jak Bóg dał chorobe, to i Bóg zabierze, a jak nie, to widocznie Bóg tak chciał". Naszczęście pojawił się później kolejny papa, który zniósł debilizmy swego poprzednika.
@Jestembogaty: Mem zawiera kilka przekłamań. Można poczytać o tym na wiki chociaż chyba lepiej będzie na angielskiej wersji językowej:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fork

Widelce nie pojawiły się w XI wieku tylko znacznie wcześniej:

Bone forks have been found in archaeological sites of the Bronze Age Qijia culture (2400–1900 BC)

Jeśli chodzi o Europę to też pojawiły się znacznie wcześniej bo w Bizancjum były używane już w IV wieku.
W XI w. widelec pojawił się
Więc tak, mamy tutaj ponad 1320 osób:
- opowiadających się za słusznością mema i wyrazów w nim użytych lub
- pośrednio szydzących z prostoty ówczesnych ludzi bezrefleksyjnie poddających się indoktrynacji lub
- próbujących wykazać szkodliwość Kościoła (w memie tak jest, wiec nie przyjmuje całej religii)

1/1500 osób tylko @QHiN podparł się linkiem, wiarygodnym bo z muzeum. Na pierwszy rzut oka. Bo tam już niestety pierwsze zdanie na stronie dyskredytuje całe źródło:

Zakończenia