Wpis z mikrobloga

@blindguardiano: Na patelnie wrzucasz indyka, czekasz aż odparuje woda, dorzucasz cebulę, pod koniec smażenia czosnek i przyprawy wedle uznania. Chwile tostujesz, dorzucasz marchewkę, zalewasz passatą i wodą. Dusisz do uzyskania porządanej konsystencji/twardości marchewki. Na koniec dorzuciłem świeże ziółka, które miałem pod ręką, czyli bazylię, pietruszkę i rozmaryn.
Nic specjalnego, ale fajna opcja na szybki obiad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mrgruszka: @Rumburak123: @MaGajwer: @themat: ogólnie to jest multum przepisów w necie, każdy robi na nieco inny sposób.
Na mocno rozgrzaną patelnie rzucacie mieloną wołowinę. Polecam mielenie na miejscu, ta z tacki jest ohydna. Jak cała woda odparuje, czekacie aż mięso złapie trochę koloru, dorzucacie cebule pokrojoną w kostkę. Po chwili świeży czosnek i przyprawy: dużo kminu rzymskiego, chilli, pieprzu, papryki, odrobina soli, liść laurowy, laska cynamonu. Chwilę tostujecie,