Wpis z mikrobloga

Kilkanaście ptaków martwych w #warszawa:
Ojejku jak tak można! Zakazać fajerwerów!!!

Kilka tysięcy zarzynanych świń na szynkę dziennie: No trudno, tak musi być

3300 zabitych ludzi na drogach co roku w Polsce (9 dziennie): no trudno, tak musi być

Bolzgie poczucie ważności sprawy w pigułce

#zwierzeta #sylwester #motoryzacja #polska #polskiedrogi
Pobierz Radek41 - Kilkanaście ptaków martwych w #warszawa:
Ojejku jak tak można! Zakazać faj...
źródło: comment_n5bPFnIZI4s38i0hLYvya4ndgXxMZ3ee.jpg
  • 69
@Radek41: Trochę przesadzasz. Jak nie egekwować brawury na drogach? Nie masz ograniczeń prędkości, znaków, mandatów, kar zabierania prawka, dowodów rejestracyjnych itd?

Wszystkie działania powinny być prowadzone w celu poprawy bezpieczeństwa a nie zarabianiu pieniędzy. Fotoradary stawiane przez SM nie służą poprawie bezpieczeństwa tylko zarabianiu pieniędzy ponieważ nie ma/nie było znaku informacyjnego o pomiarach a same urządzenia stały w krzakach.

A co do zwierząt to bezmyślne zabijanie zwierząt niezależnie czy to żaba
Wypadki są tylko w Polsce? I Polska ostatnim krajem na świecie z legalnym ubojem zwierząt?
Może czas zawalczyć z kompleksami zachodnimi i zająć się czymś innym niż pluciem, jakieś szydełkowanie albo spacery, świat ( szczególnie ten lokalny) nie jest taki zły.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Radek41: gdzie jest napisane na screenshocie żeby zakazać fajerwerków? Bo ja tam widzę tylko że ktoś bada przyczyny takiej sytuacji, co samo w sobie jest dobre.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Radek41: ja myślę, że w nabijaniu statystyk ma swój udział #!$%@? infrastruktura
przeznakowanie, błędne oznakowanie, złe wyprofilowanie jezdni (np. na znakach), źle zorganizowanie skrzyżowań, przejść dla pieszych, remontów itd.
Myślę, że mielibyśmy zbliżone statystyki gdyby infrastruktura była taka sama
@lgc89: jakie ograniczenia? nie ma jak za nie karać, bo wszystkie fotoradary prawie nielegalne (poza kilkoma ITD), policyjne wideorejestratory też, mandaty? za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych, co powoduje wypadki 250zł od 1997 roku - śmiech, zabiorą ci prawko to jeździsz bez, nic nie ryzykujesz, co najwyzej mandat, jak cie policja cudem zatrzyma za cokolwiek

a co do zwierząt, to koledzy wyżej piszą że krówki już można zabijać bo to ok,
@ErrAolo: Codziennie w centrum rano zbierają ptaki spod wieżowców. Każdy cieć z budynków 20+ to potwierdzi. W sylwka padło ich więcej. U mnie na osiedlu w okresie lęgowym dozorca zbierał codziennie martwe pisklaki. Ptaki wyfruwały/wypadały z gniazda, a domowe koty je zabijały. Jak mi powiedział, że po tygodniu spod bloku zebrał równe 10 to się #!$%@?łem. Żaden nie był zjedzony.