Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobrry Mirko!
Dawno nie było deseru więc nadrabiam!

Mus czekoladowy na kawowej galaretce

Na 4-6 porcji

250ml mocnej kawy
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki zimnej wody 
2 łyżki słodzidła

300ml śmietanki
150g czekolady min 85% 
Opcjonalnie słodzidło

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać do mocno ciepłej kawy razem ze słodzidłem. 
Rozlać do wybranej ilości niewielkich pucharków. Odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka będzie gotowa zrobić mus.

Czekoladę (120g), roztopić w kąpieli wodnej, śmietankę ubić. 
Połączyć szybko miksując, opcjonalnie dosłodzić zmielonym erytrolem. 
Przy pomocy rękawa cukierniczego wycisnąć rozetki z musu na galaretkę. 
Pozostałą czekoladę posiekać i udekorować nią desery. 

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobrry Mirko!
Dawno nie było deseru więc nadrabiam!

Mus czekoladow...

źródło: comment_g5seAjHIzHLshmycOx6wdE5YZ3ZXFPzp.jpg

Pobierz
  • 9