Wpis z mikrobloga

(ʘʘ)
Janusz z #pracbaza pochwalił się co kupił żonie na święta.
- Telefon. Za ponad 200zł
- Używany?
- Nowy. Na abonament.
- No to nie za 200, bo trzeba koszt abonamentu doliczyć.
- Za 200, bo ona sama będzie płacić abonament.

Dodał jeszcze potem, że to niespodzianka była. Czyli żona o tym nie wiedziała.
  • 74
  • Odpowiedz
za 200zł raz na półroku,

@AgentGRU: To wydajesz 33 na miesiąc, to wcale nie tak mało. Ja w nju płacę po 19 zł na głowę i też mam wszystko. Mam ustawiony przelew co miesiąc, więc też nie muszę się tym zajmować. Tak że nie zawsze karta najlepsza. A no i nie mam abonamentu, w każdej chwili mogę zrezygnować i nie muszę się bawić w doładowywanie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@AgentGRU: aż dziwne że taki głupi komentarz i tyle plusów.
Żeby Cię trochę wyprowadzić z błędu, w abonamencie kupiłem honora 20 pro za tyle samo co w necie (nawet trochę taniej), a mam to rozłożone na 25 rat. Czyli chyba się opłaca?
Mi9t kupiłem ok 150 zł taniej niż w sklepach. No chyba się opłaca?
Za sam abonament place jakieś śmieszne pieniądze (play)1
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: No właśnie o tym mówię xD nie zrozumiesz tego że ludzie mają #!$%@?. I przy abinemencie ustawiasz polecenie zapłaty, a nie zlecenie stałe. Nie musisz się martwić pakietami, że może za granicą braknąć neta itd. a oszczędności rzędu kilkunastu lub kilkudziesięciu złotych miesięcznie nie są warte dla mnie czasu który musiałbym poświęcić na szukanie i analizowanie ofert na kartę
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: Ale jakie marnowanie? Dajmy na to że oszczędzam 20 zl miesięcznie mając telefon na kartę. Przy dwuletniej umowie da mi to 480 zł oszczędności. Szukając oferty na kartę spędzę godzinę na wyszukanie odpowiedniej oferty - jeżeli więc w godzinę zarobię 500 zł to już trace wybierając ofertę na kartę ¯_(ツ)_/¯ poza tym gdyby to była oszczędność że za kartę place 5 zł a za abonament 200 zł to ok
  • Odpowiedz
@pwone: mi T-Mobile chcial wcisnac starego iphona o 250 zł drozej niz w sklepie + abo jakies 45zl z 5GB neta.
Kupilem inny telefon w sklepie i wzialem prepaid w Orange za 25zł miesiecznie. Mam 70GB na koncie, nie spada i szybkosc wieksza niz w T-Mobile. Warto? Warto. A jakbym był świrem mógłbym zapłacić 360zł za no-limit sms, rozmowy i miałby 1TB na rok, czyli średnio 83GB netu za 30zł
  • Odpowiedz