@blackpillW Jestem na paro 20mg od lipca. Pierwszy miesiąc był fatalny. Ogólnie jestem bardzo zadowolona ʕºᴥºʔ ale u mnie problem bardziej ze stanami lękowymi niż depresją
@blackpillW: Ja nawet nie wiedziałem, że mam depresję (╯︵╰,) Teraz od miesiąca biorę sertraline i czuję się świetnie, już zapomniałem jak to jest czus się 'normalnie'
@blackpillW: z podręcznika do psychiatrii Jaremy pamiętam, że paroksetyna to najlepszy SSRI jeśli chodzi o towarzyszące stany lękowe, ale jednocześnie najbardziej obniżający libido/powodujący problemy z wytryskiem
@blackpillW U mnie całkiem nieźle pomogła, aczkolwiek powiem szczerze, że teraz przerzucilam się na sertralinę i jest jeszcze lepiej. Jakby coś nie podziałało po kilku miesiącach, to warto potestować kilka różnych substancji i nie rezygnować. Po paroksetynie pierwsza poprawa była u mnie po dwóch tygodniach, a w pełni działała gdzieś dopiero po dwoch miesiącach. Warto poczekać.
@BrakPomysluNaNick: makaronem można sobie pętlę na szyję przygotować, a jak potem się zerwie to będziesz się śmiać, a śmiech to zdrowie i cyk, po depresji
@FarGO nie, odstawilam paro i dopiero zaczęłam następne. Doraźnie mam też hydroxyzynę, ale już bardzo sporadycznie korzystam.
Paro stopniowo odstawiałam. Odstawienie szybkie kończyło się u mnie drgawkami i musiałam kombinować. Najpierw 3/4 dawki, potem pół dawki parę dni, potem ćwiartkę kolejne pare.
Komentarz usunięty przez autora
Jestem na paro 20mg od lipca. Pierwszy miesiąc był fatalny. Ogólnie jestem bardzo zadowolona ʕ º ᴥ ºʔ ale u mnie problem bardziej ze stanami lękowymi niż depresją
także to prawda z tym makaronem
Paro stopniowo odstawiałam. Odstawienie szybkie kończyło się u mnie drgawkami i musiałam kombinować. Najpierw 3/4 dawki, potem pół dawki parę dni, potem ćwiartkę kolejne pare.