Wpis z mikrobloga

Chyba ślepnę. kombinuje jak podpiąć dodatkowe 2 monitory pod komputer bo mi miejsca na pulpicie brakuje a Ludzie pakują po 3 kolumny aplikacji w jeden monitor :/
  • Odpowiedz
  • 0
@noHuman: ja w sumie to mam laptop + monitor a tylko z monitora korzystam, ale działam na kilku workspaceach wiec jest gites
  • Odpowiedz
  • 0
@Lychguard: oj bindow to mam sporo np jak podepnę słuchawki to są wyciszone i mam pod alt f5 żeby nie były xd i tak mam chyba z 20 bindow
  • Odpowiedz
@xa0s: tak myślałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak zainstalowałem i3 to mi wyciszanie i przycisk od microfonu nie działał jeden zrobiłem a przy drugim się w-------m i w-------m to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
miałem podobnie na początku, ale teraz nie wyobrazam sobie innego wm niz i3

@xa0s: Jak się nie p-----ć w skrótach przy takim i3wm i np vimie albo blenderze? Skróty się nie gryzą? Bo mi się nawet w xfce czasami gryzą.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: To chyba z czasem przychodzi. Kiedyś byłem przerażony vima mocno, a teraz nie wyobrażam sobie używać innego edytora. Z czasem wyrabia się pamieć mięśniowa i idzie to już z automatu. Teraz mam często tak, że jak chcę zamknąć terminal to piszę :q XD.
  • Odpowiedz
To chyba z czasem przychodzi. Kiedyś byłem przerażony vima mocno, a teraz nie wyobrażam sobie używać innego edytora

@xa0s: No tak, ale vim nie działa cały czas w tle i nie podchwytuje ci wszystkich skrótów. Jakim cudem nie trafiasz na konflikty między i3 a programami?
  • Odpowiedz
@xa0s: Ja tak bym chciał zobaczyć kiedyś chwalenie się desktopem bez:
1. info o systemie z logo dystrybucji w konsoli
2. htopa
3. zegarka
4. przykładowego, wyrwanego z kontekstu okienka z jakimś kodem

Ja naprawdę doceniam tiling managery, ale to co w necie ludzie wrzucają nie ma sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@szczesc_borze: info o systemie często jest zawarte, bo chodzi o pokazanie ile system zużywa zasobów(u mnie akurat dużo, bo słaby laptop i chrome odpalony xD). Ten kod nie jest wyrwany z kontekstu, jest to projekt, który rozwijałem w tamtym czasie.

Z tym wrzucaniem to jest akurat prawda. To jest robione tylko pod screenashota. Normalnie miałbym odpalone tylko trzy górne okna, z czego kod na jednym workspace, a muzyka z okładką
  • Odpowiedz