Aktywne Wpisy

Korsir +100
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
źródło: B2Wts425
PobierzSpotkałem na #tinder laskę 13 lat młodszą (22 vs 35), rozmowa gadka szmatka trwa już godzinę, ona nic nie wspomina o moim wieku, luzik. Myślę, o co tu chodzi. Mówię że idę spać a ona na to - proszę porozmawiaj jeszcze ze mną, bo mam kryzys, depresję, dwubiegunowość. Z dalszej rozmowy rzeczywiście, problemy jak ch*j. Co chwila inny nastrój. Nierówno pod sufitem. I że jej sie podobam. Z twarzy bardzo

W prawdziwym świecie czarni wzięli się z Afryki, a kolor ich skóry oraz kształt ich nosów związany jest z przystosowaniem się do warunków afrykańskiego słońca i upałów.
W fikcyjnym świecie elfy mieszkają w lasach, czyli w klimacie umiarkowanym, więc ich czarny kolor skóry wziął się z tego, że co, że Pan Jezus tak powiedział?
#debata #neuropa #4konserwy
źródło: comment_pek43ZOPTBH9X7aF4QoetyG9uHyxFkzH.jpg
Pobierz@noitakto: Ale wiesz, że białych też chcieli przyciągnąć? I azjatów. I hindusów.
@noitakto: tak doskonałe kryterium "czas" - nie akceptujemy rzeczy sprzecznych z biologią jeśli są nowe, jeśli są stare to już się przyzwyczailiśmy i jest ok (mimo, że są dalej kompletnie bez sensu z naukowego punktu widzenia)
to jak stara musi być w fantastyce rzecz sprzeczna z realną nauką żeby była ok? 10 lat? 100? 1000? :)
also - skoro
@noitakto: pieprzenie Trumpa o klimacie jest złe, bo szkodzi wprost ludzkości - klimat się zmienia, człowiek jest temu winny, trzeba temu przeciwdziałać, Trump jako przywódca najpotężniejszego kraju na planecie wbrew nauce nie przyjmuje tego do wiadomości, kłamie na temat klimatu/zmian klimatu/przyczyn tych zmian i powoduje,
@RageKageDwa: Jest dziwny bo nie pasuje do kanonu fantasy. Można np. w roli orka osadzić wysokiego, szczupłego blondyna z nienaganna prezencją, tylko po co?
Analogicznie gdyby w filmie otyły biegacz był najszybszym biegaczem bo taka miał wizję reżyser to też by to mnie raziło,
Reżyser może mieć jakąś koncepcję, jest to fantasy więc może odlecieć nie mniej k---a jednak różowy smok też
@janpaczulski: ale to trzeba mówić wprost - przeszkadza bo wychodzimy ze swojej strefy komfortu gdzie fikcyjne elfy zawsze zasadniczo były białe, a ten jest czarny i pierwszy raz widzimy na ekranie czarnego elfa, nas to razi bo jest nowe itp. itd.
nie dorabiajmy do tego nieudolnych pseudonaukowych teorii, że w tym klimacie taki elf by nie mógł "powstać
Wiele osób chciałoby widzieć czarnych w zerikanii czy ofirze co nie ma absolutnie żadnego sensu bo ci ludzie przybili tam z północy.
Jeśli absolutnie nie wykluczamy istnienia czarnych w świecie wiedźmina to elfy mogły się krzyżować z ludźmi o czym jest sporo
@RageKageDwa: może nie pokazujmy fanom fantasy i Polakom jednego z ostatnich odcinków Rick & Morty, gdzie pojawił się świat magii i slut dragons ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_FZML0eNQOlIS6AFhTEP2uYxYGsntitVQ.jpg
PobierzJa traktuję to jako adaptację i zupełnie nowe dzieło, nie porównuję
źródło: comment_ZGfDB7VFjsxiP4Ed5EgSvW6pYNEeCPPW.jpg
PobierzTakie działanie było celowe i skutki tego zabiegu były znane dlatego oskarżanie kogoś o rasizm jest nie na miejscu.