Wpis z mikrobloga

#wiedzmin #netflix
Oglądał ktoś z was wieśka od netflixa nie znając wcześniej jego uniwersum? Przyznam szczerze, że nie grałem w grę, nie czytałem książki, jedynie kilka audiobooków odsłuchałem będąc po laserowej korekcji wzroku. Chyba dzięki temu nadążam za wydarzeniami. Mojej różowej musiałem wszystko tłumaczyć, a dokładnie co gdzie i kiedy się dzieje w danym odcinku. Trochę zniechęciło ją to po 4-5 odcinku i przestała oglądać, bo dla niej było to nielogiczne.
A jak było z wami?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kollo: Czytałem, grałem i uważam że to miksowanie linii czasowej bez opisów to jedyna rzecz która mi się bardzo nie podoba w serialu. Moja różowa też się zniechęciła jak zacząłem jej tłumaczyć kolejność wydarzeń ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kollo: Ja się zorientowałem, że akcja jest nieliniowa, jak Gerald polazł na imprezę, gdzie był Myszowór, chociaż powinno go tam nie być xD. Ogólnie fajny zabieg, jestem na tak.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kollo grałem tylko w W3. Skapnąłem się, że akcja jest nieliniowa jakoś po 3 odcinkach. Wydaje mi się, że nie przeszkało mi to za bardzo w zrozumieniu o co chodzi.
  • Odpowiedz
@Kollo: Ja właśnie dzisiaj nad ranem obejrzałam razem z chłopakiem ostatni odcinek serialu, nie czytając wcześniej książek ani nie grając w gry. Podczas oglądania dwóch pierwszych odcinków musiałam się mocniej skupić, żeby załapać co, gdzie, kiedy, kto i z kim, ale od trzeciego poszło już gładko. Jeśli mam być szczera, to zdecydowanie wolę taki sposób wprowadzania retrospekcji, niż traktowanie widza jak debila i zaznaczanie ich przy użyciu czarno-białego filtru w
  • Odpowiedz
  • 0
@Kollo Ja nie czytałam, a gry znam z let's playów, bo niestety mało czasu na granie. Pierwszy odcinek mnie trochę zniechęcił, bo zupełnie nie ogarniałam kto co gdzie i z kim. Póki co obejrzałam 6 odcinków i bardzo mi się podoba, więc to chyba zależy czy dana osoba lubi fantastyke czy nie
  • Odpowiedz