Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
Właśnie skończyłem #wiedzmin od #netflix
Także no, ten... Tragedii nie było, fanfarów i fajerwerków też nie. Dialogi dość bardzo bardzo spłycone, sporo powycinane (np. pierwszy odcinek, wątek z Renfri. Wycięty moment, gdzie tłumaczyła Geraltowi, że Stregobor nie chciał wyjść z wieży, przez co dość zmieniono wydźwięk sytuacji). Brakowało mi tego ciętego języka wiedźmina.

Dark elfy ( ͡° ͜ʖ ͡°) cóż, trochę bardzo mi się to nie wpisywało w świat Sapkowskiego, no ale ok, da się to jakoś podpiąć pod koniunkcje.

Obsada aktorska. No nie oszukujmy się, dramat. Jak Ciri, Jaskier, Geralt i kilka innych postaci bardzo fajnie dobrana, tak Yennefer, Triss, Fringilla, Cahir no dobrani tragicznie.

Walki zrobione fajnie i efektownie. Niestety boli zajebiste spłycenie wątku polowania na potwory. Gdzie ta otoczka, tropienia, przygotowywania się na daną bestie, sama walka z nią? ;_;
O cyk zlecenie, chlup jaskółeczka, cyk pyk potwór ubity elo. Niestety, ale tak to wyglądało XD Tym bardziej nie w smak fakt, że walk z potworami było jak kot napłakał i mogli to lepiej pokazać.

Jak na razie takie solidne 6/10, trzeba mieć nadzieję, że drugi sezon będzie lepszy. Pozdrawiam z rodzinką

#gownowpis #seriale
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lukaschels: niby racja ale jako fan, wiedząc jaki jest potencjał w materiale źródłowym, jednak trochę smutłem ()

BTW. Akurat Yen kupiłem ale całokształt, no tak średnio bym powiedział...
  • Odpowiedz
  • 0
@lukaschels: tak? Zawsze miałem wrażenie, że Gra o Tron była porządnie zrealizowana od początku. Ale sam nie oglądałem, więc może to złe wrażenie. Czytałem i na tyle mnie ta historia wymęczyła, że już nie ciągnęło mnie oglądać.
  • Odpowiedz
  • 0
@szpongiel: niby tak ale w pewnym momencie zrobili dwa sezony na podstawie krótkich notatek. Było wiele rzeczy które mi nie pasowały i chciałbym inaczej widzieć. Ale z drugiej strony to tylko serial, wizja ilus tam osób by zarobić trochę hajsu.
  • Odpowiedz