Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
1. Jak w Photoshopie zapisać pdfa, tak zebym mial zaposane dwie strony z dwóch warstw w dokumencie, lub pdfa z dwoch dokumentów? Umiem wyeksportowac tylko jedną strone
2. Co jest nie tak, jesli po wyeksportowaniu do pdf czerń robi sie szara?
#grafika #poligrafia
2. Sprawdzałeś rozbarwienia? Masz CMYK i samo K? Czy głęboką czerń?
2. Mam K na 100%. Tylko pozniej ten projekt wstawiałem w Photoshopie i na to nakłądałem zdjecie telefonu (nie wiem dlaczego ale w illustratorze to zdjecie robilo sie postrzępione wiec musialem kombinować)
2. Tak jak napisała xandra 100% czerń czyli #000000 w niektórych programach Adobe wygląda jaśniej niż Rich Black
Jak chce skopiowac z illustratora do indesigna projekt jednej strony, to.. nie moge jej skopiować, bo pisze mi ze za duzo elementow i cos tam cos tam. WIec jak to rozwiązać?
Umieść sobie plik AI w Indyku - ctrl + D
Zależy jak masz ustawione w Indyku @helvetica: pokazał jak to ma wyglądać.
@xandra: jak to sie robi xd