Wpis z mikrobloga

@klokupk: Ty wiesz jak się robi carbonarę? Oczywiście, że używa się sirowego żółtka, ale na jego bazie robi się sos, a nie wbija do makarpnu ot tak i zostawia XD
  • Odpowiedz
gluty jak gluty, ale czemu tam jest surowe jajko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@Bellie: Żółtko. Od groma potraw podaje się, albo robi z surowego żółtka albo jajka, od majonezu, przez tatara czy kogelmogel i w tym wypadku wydaje mi się że może to być najlepsza część tego dania. Sądzę że jest to taka sztuczka mająca nadać wrażenie świeżości po dowiezieniu. Takie żółtko po wymieszaniu już niezbyt
  • Odpowiedz
@Bellie: z jaką śmietaną (,) jajko+ser i przyprawy. Ew. zahartiwanie odrobiną wody z gotowania makaronu. Glutów nie ma jak masz dobrą technikę, ot cała magia.
  • Odpowiedz