Wpis z mikrobloga

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: zależy od firmy wszystko, ale to tak samo jak z "programistami" płci męskiej, co c---a potrafią, tak samo jest z kobietami. kiedyś miałem styczność z kobietami od frontendu, to potrafiły nawet pusha na master s--------ć. później zmiana na lepszą firmę i jedna z 2 letnim expem z dobrymi skillsami na poziomie seniorów w polskich c-------h projektach, a druga na zajebistym poziomie z AI i komercyjnym doświadczeniem w tym. xD
  • Odpowiedz
@OstatniZnak: bo nie jest zjebem, który uważa, że wszyscy ludzie są identyczni?

Kobiety się nie nadają do programowania, i nie, to, że 'a ja znam dobrą programistkę' nic nie zmienia. Nie jest to zawód, w którym kobiety się sprawdzają.
  • Odpowiedz
@wqdqweff: ??? No to kwestia tego, że statystycznie jest ich mniej co nie oznacza, że nie mogą się nadawać lol. Jak sprawdzają się i firma zadecyduje, że będą przydatne to nie widzę problemu.
Co Ty byś chciał zrobić? Zakazać, bo się nie nadają?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: tak, jeżeli faktycznie coś potrafi.

Nie jestem przekonany czy aby na pewno "płeć nie gra roli". Statystycznie kobiety jednak nie preferują tego typu zajęć i przedstawiają tok myślenia, który nie do końca sprawdza się w programowaniu. Oczywiście są wyjątki.

Tak więc brakuje zrównoważonej opcji na "tak" w ankiecie.
  • Odpowiedz
Ja to widzę, tak że w Polsce trudno im się rozwijać, szczególnie w małych Software Housach, gdzie jak się pojawi juniorka, to szef od razu ciśnie ją na helpdesk, blokując rozwój. Na Zachodzie nikogo nie dziwią kobiety, które są architektami dużych systemów, to jest tak normalne, że nie zwraca się na to nawet uwagi, a "nerdy girl" są w każdej szkole
  • Odpowiedz
bo nie jest zjebem, który uważa, że wszyscy ludzie są identyczni?

Kobiety się nie nadają do programowania, i nie, to, że 'a ja znam dobrą programistkę' nic nie zmienia. Nie jest to zawód, w którym kobiety się sprawdzają.

Przykro nam Pani Hamilton, po pracy nad oprogramowaniem systemu pokładowego programu kosmicznego Apollo uważam że nie nadaje się Pani na programistę. Z poważaniem, @wqdqweff:

( ͡° ͜ʖ ͡°)
maad - > bo nie jest zjebem, który uważa, że wszyscy ludzie są identyczni? 
 Kobiety ...

źródło: comment_9h7SkUuU3d3MYsIbkQll1t16xDEpmlEY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Przykro nam Pani Hamilton, po pracy nad oprogramowaniem systemu pokładowego programu kosmicznego Apollo uważam że nie nadaje się Pani na programistę. Z poważaniem, @wqdqweff:

@maad: jesteś kretynem, czy to był po prostu c-----y żart?
  • Odpowiedz
@wqdqweff: Widocznie ty czegoś nie ogarnąłeś. Przytoczyłem ci przykład kobiety która według ciebie nie nadaje się na programistę a skillem i inteligencją przebija większość męskich programistów w Polsce. Płeć nie ma znaczenia
  • Odpowiedz