Wpis z mikrobloga

@cieplatatralover: w ramach polisy grupowej można otrzymać świadczenie np. za operację chirurgiczną, pobyt w szpitalu, ciężką chorobę czy rekonwalescencję. Od zakresu Twojej polisy zależy, z których świadczeń będziesz mógł skorzystać. Czas na zgłoszenie do nas sprawy to trzy lata. Pobyt w szpitalu i operację chirurgiczną możesz zgłosić już teraz. Na początku poprosimy Cię o dostarczenie karty informacyjnej ze szpitala. W trakcie obsługi zgłoszenia opiekun może poprosić o dodatkowe dokumenty np.
  • Odpowiedz
@ekspert_PZU: Dziękuję za pomoc, bardzo mi to wyjaśniło sytuację. Jeżeli możesz to powiedz mi jeszcze jak to jest z ciężką chorobą i rekonwalescencją? Czy nowotwór się zalicza do takich chorób? Czy jeżeli będę miał chemioterapię, mogę liczyć na rekonwalescencję? Nie mam wykupionej osobnej polisy, mam najwyższą z możliwych w grupowym ubezpieczeniu w zakładzie (około 65zł)
  • Odpowiedz
@cieplatatralover: Świadczenie za rekonwalescencję możesz otrzymać jeśli przebywałeś w szpitalu minimum 14 dni, a następnie szpital wystawił Ci zwolnienie lekarskie.
Nowotwór złośliwy zalicza się do ciężkiej choroby, jednak w warunkach polisy jest kilka włączeń np. nie wypłacimy świadczenia w przypadku ponownego wystąpienie nowotworu złośliwego.
Myślę, że najlepiej będzie jeśli zgłosisz do nas te sprawy. Osoba, która będzie miała wgląd do Twojej polisy i dokumentów z leczenia, podejmie decyzję, za co
  • Odpowiedz