Aktywne Wpisy
mirko_anonim +11
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy można przegrać życie przez imię? Bo moi rodzice chyba chcieli żebym był przegrywem, bo dali mi na imię Zdzisław, gdyby teraz był rok 1950 to może by wszystko było ok, ale jest 2024, a ja kończę niedługo 25 lat i przez imię jestem całe życie wycofany społecznie, oczywiście prawik, wstydzę się przedstawiać nowo poznanym dziewczynom, no bo jak to brzmi: " cześć jestem Zdzisiek". Taka dziewczyna by chyba
Czy można przegrać życie przez imię? Bo moi rodzice chyba chcieli żebym był przegrywem, bo dali mi na imię Zdzisław, gdyby teraz był rok 1950 to może by wszystko było ok, ale jest 2024, a ja kończę niedługo 25 lat i przez imię jestem całe życie wycofany społecznie, oczywiście prawik, wstydzę się przedstawiać nowo poznanym dziewczynom, no bo jak to brzmi: " cześć jestem Zdzisiek". Taka dziewczyna by chyba
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie ma innej możliwości na polskim rynku pracy niż przebranżowić się na IT. Miasto wojewódzkie, międzynarodowe #korpo, dział finansowy, długi staż, projekty, szkolenia, nadgodziny, dużo roboty, stres i.. nie zarobię więcej niż 10-12k brutto. Biorę udział w innych rekrutacjach i niestety ale widełki podobne i nie mogą zaoferować więcej. Inni korpo-koledzy mają podobny problem.
Tymczasem w IT według justjoinit/nofluffjobs zarobki to zaczynają się ALE >10k ostro w górę.
Nie ma innej możliwości na polskim rynku pracy niż przebranżowić się na IT. Miasto wojewódzkie, międzynarodowe #korpo, dział finansowy, długi staż, projekty, szkolenia, nadgodziny, dużo roboty, stres i.. nie zarobię więcej niż 10-12k brutto. Biorę udział w innych rekrutacjach i niestety ale widełki podobne i nie mogą zaoferować więcej. Inni korpo-koledzy mają podobny problem.
Tymczasem w IT według justjoinit/nofluffjobs zarobki to zaczynają się ALE >10k ostro w górę.
- Pogwałcono uchwałę ustalającą że kanał to zabytek
- Zignorowano zapisy planu zagospodarowania
- Wybudowano pokrywę kanału bez potrzebnych pozwoleń budowlanych
- Wydano fortunę na prawników by podważyć wyrok konserwatora zabytków
- Sprawę przegrano i zapłacono pół miliona PLN kary
- Budowę instalacji poprzedzono wtopieniem kilkuset tysięcy w instalacje artystyczne
I to wszystko tylko po to, by ostatecznie wybrać takie kafle i cegły ścian kanału, by idealnie odwzorowywały kanał znajdujący się poniżej xDDDD
Ten sam efekt można by uzyskać unikając wszystkiego z listy powyżej i przykrycie zabytkowego kanału arkuszami akrylu, a przed forum instalując na Raduni jednego Interceptora (https://theoceancleanup.com/rivers/). Taniej, sprawniej, ekologicznej (bo zamiast ignorować śmieci w Raduni coś z nimi byśmy robili), z poszanowaniem zabytku, bez oburzenia aktywistów i mieszkańców.
Autentycznie, Forum Gdańsk to szczyt kretynizmu na tylu poziomach, że w pale się nie mieści.
#gdansk #forumgdansk
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@qwarqq: ciężko się nie zgodzić :), ale takich szczytów jest u nas więcej chociażby stadion czy tunel który wprowadza dwa pasy ruchu w dolny taras i ........ przenosi korki z centrum na Brzeźno Letniewo Zaspę i Przymorze
Widzę, że w Gdańsku sporo jest takich genialnych pomysłów; dorzucilbym jeszcze do puli wyłącznie elektryczne rowery miejskie.