Wpis z mikrobloga

Czy używanie tabletu graficznego do obróbki zdjęć w PS jest dużo wygodniejsze jak przy użyciu tradycyjnej myszy? Nie chodzi mi o tworzenie grafik od podstaw a obróbkę zdjęć (ustawianie poziomów, kontrastów, stemplowanie itp.)
Przesuwanie suwaków myszką stało sie dla mnie jakieś niewygodne i szukam sposobu by sobie ułatwić życie.
#photoshop #obrobkazdjec #grafika #zdjecia
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@funeralmoon: to nie wiem, gośc w tym filmiku mówi że spokojnie styka rozmiar S a chcę na nim robić własnie to samo co on, sam retusz.
To nawet nie chodzi o kasę, że większy jest droższy, ale zwyczajnie nie chce sobie zawalić biurka.
  • Odpowiedz
bo na tablecie masz odwzorowany każdy punkt na ekranie, więc aby przejechać z lewego górnego rogu do dolnego prawego musisz pokonać większy dystans (ręką) :)

@funeralmoon: to jeszcze trochę pomarudze ;]

Zatem na mniejszym tablecie ten sam obraz z ekranu będzie odwzorowany tylko że na mniejszej powierzchni. Tym samym nie będzie trzeba ganiać po dużej powierzchni. To takie moje chłopskie rozumowanie ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tomy86: Nie, jak masz dużą rozdzielczość ekranu (full hd i wyższe), wtedy aby zmapować cały ekran, musisz użyć dwóch tabletów ustawionych obok siebie.
  • Odpowiedz