Chyba najbardziej przekombinowany chleb jaki w życiu upiekłem: 70% hydracja, mąka pszenna chlebowa + 20% pszennej razowej, 10% kleik z czerwonego ryżu, pieczony czosnek, cheddar i czarnuszka.
Najpierw należy upiec 3 główki czosnku (przekrojone na pół) w 175 C przez 1h, lub dłużej żeby były miękkie – najlepiej w folii aluminiowej. Potem 12 gramów mączki ryżowej zalewamy 23 gramami wrzątku i mieszamy – powstanie kleik ryżowy. W misce miksera umieszczamy 277 g mąki chlebowej, 69 g mąki pszennej razowej, 219 g wody, cały kleik i 1 g suchych drożdży. Mieszamy do połączenia składników na jednolitą masę. Następnie
Przekrój wrzucę jak wystygnie.
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem #pieczywoboners
źródło: comment_odhdX1BkLLMJUqJ8EguZPsOAtUklCjCL.jpg
Pobierzźródło: comment_6CYaXxzhyyekISkhXwC7hyqZT14jR7s8.jpg
Pobierz@ChomikSon: Niedoboru żelaza w organizmie nie uzupełnisz od razu porcją szyny.
Najpierw należy upiec 3 główki czosnku (przekrojone na pół) w 175 C przez 1h, lub dłużej żeby były miękkie – najlepiej w folii aluminiowej.
Potem 12 gramów mączki ryżowej zalewamy 23 gramami wrzątku i mieszamy – powstanie kleik ryżowy.
W misce miksera umieszczamy 277 g mąki chlebowej, 69 g mąki pszennej razowej, 219 g wody, cały kleik i 1 g suchych drożdży. Mieszamy do połączenia składników na jednolitą masę. Następnie
źródło: comment_MB9UVvT7jF16nEdKskEYOQHiLWIYDfD4.jpg
Pobierz