Wpis z mikrobloga

@plnk: tacy ludzie pracuja w studio, ktore ma prawdziwy dobry sprzet potwierdzony testami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A dla przecietnego czlowieka to nawet najnowszy AAC 128kbit bedzie brzmial tak samo jak 384kbit.

Probowalem odroznic i sie nie udalo, moze sluch juz zawodzi, a mialem ponadprzecietny w czasach szkolnych, wiek robi swoje, przynajmniej mozna sluchac gorszej jakosci sprzetow, sporo taniej a i tak bez
  • Odpowiedz
@Babymoore: nie, gdzies cos przeczytalem, ale teraz wydaje mi sie ze to bylo raczej prawie jak beyerdynamic. Ogolnie beyerki sa plaskie a superlux ma ksztalt V. Jest tez roznica pasma, niewielka ale jest.

Finalnie i tak w hd681 dostaje sie prawie taka sama jakosc dzwieku co np dt990 za 1/6 ceny.

Osobiscie mialem obie pary, i zostaly mi dt990 bo te plusze i alu to cudo ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@sierzchula: Sposób montażu czyli koszyk jest podobny ale driver jest kompletnie inny, DT990 napewno są daleko od bycia płaskimi, najbardziej podbite brzmienie z całej serii DT. "Finalnie i tak w hd681 dostaje sie prawie taka sama jakosc dzwieku co np dt990 za 1/6 ceny." To prawie robi wielką różnice, chociaż nie zgodzę się co do tego i według mnie przeskok z hd681 na DT990 jest spory, oczywiście przy jakimś sensowym
  • Odpowiedz
A jakości wykonania to nawet nie porównuje bo nie ma po co ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Babymoore: No mogę w DT990 cały dzień siedzieć, i tak codziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja mam swoje w wersji 600 ohm podpięte pod Sound Blaster Z (ma to wzmak dający rade z 600 ohm). Jak przepinałem się pomiędzy tymi dwoma słuchawkami, to pomijając że była
  • Odpowiedz