Wpis z mikrobloga

Po #psvr przyszedł czas na coś innego. Mam na oku #oculus Rift S oraz Quest. Który będzie lepszy dla osoby, która lubi się bawić w zręcznościowe gry, ale również wykorzysta je do F1, symulatorow, Minecraft? Wiem,że całkiem dobrze sprawuje się Link, ale co ma większy potencjał? Zależy mi bardzo na jak najmniejszym efekcie Screen Door i możliwości szybkiego rozłożenia/podłączenia sprzętu,bo muszę przy każdej okazji wyciągać z szafki.
#vr
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kulek1981: raczej? Chciałbym właśnie dowiedzieć jak wygląda świat po podłączeniu do PC Questa i Rift S. Najważniejszą rzeczą jest dla mnie jakość tego co widzę.
  • Odpowiedz
@Navari: nie wiem jaka jest różnica w obrazie, ale podłączony Quest jest świetny+odłączam i gram gdzie chcę w jedyną kupioną grę - The Climb (idzie się zmęczyć i to jest spoko, ale jakoś jednak tej immersji nie czuję jak w innych grach)
  • Odpowiedz
@antarhei: Różnica jest zauważalna, Questowi z tego co słysze (i widze na porównaniach względem tego co pamiętam z CV1) bliżej do CV1 niż do S więc 3 subpixele robią swoje. Jednakże no i tak powinno być w miare ( ͡° ͜ʖ ͡°)

S niestety na głowie nie miałem.

Jak z ciężarem, z tego co słysze Quest jest strasznie niewygodny na wielogodzinne sesje.
  • Odpowiedz