FIŃSKA SKROBACZKO MURSKA JAK MOŻESZ BYĆ TAK ZAJEBISTA? PLUSUJCIE POGROMCE ZAMARZNIĘTYCH SZYB, DZIŚ PO RAZ KOLEJNY URATOWAŁA MI DZIEŃ ( ͡°͜ʖ͡°) #motoryzacja #z-------------j
@lentilek nie rysuje bo jest mosiężna, a wchodzi w lód jak w masło :) @sailor_73 zanim się odmrożą to chwilę potrwa, A tu trzy ruchy i masz szybę odsnieżoną ( ͡°͜ʖ͡°)
@sailor_73: Za to szorowanie 10 razy jednego miejsca plastikową nie porysuje. Skąd ta opinia, że one rysują? Używam od lat takiej, jednym ruchem szkło czyste. Całe skrobanie kilka razy szybsze, niż plastikiem i z lepszym efektem. Raz tylko nie dała rady, 5mm lodu po opadach marznącego deszczu.
A szybę czołową to raz na kilka lat warto wymienić. Rysuje się wycieraczkami od piasku itp, a nie skrobania.
@sailor_73: Tak, ja taką w prosiaku wymieniałem, jak miał jakieś 7lat. Wkurzały mnie mikro ryski przy jeździe pod słońce lub w nocy. Niestety szyba czołowa to element zużywalny. Fura technicznie ma być na tip top, odkurzam raz na dwa lata, a myję, jak się nie da dotknąć... Ale wiem, tu jest Polska i nic się nie wymienia, póki nie odpadnie.
@fatabil1ty: @Kozzi: niby szkło jest takie twarde.. to wytłumaczcie mi dlaczego porysowalem przednia szybę dowodem osobistym Z czego on k---a jest jak nie z pvc
#motoryzacja #z-------------j
źródło: comment_xondW7vK4G2dG7QsQPz9mvC02hwTVWaj.jpg
Pobierz@sailor_73 zanim się odmrożą to chwilę potrwa, A tu trzy ruchy i masz szybę odsnieżoną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skąd ta opinia, że one rysują? Używam od lat takiej, jednym ruchem szkło czyste. Całe skrobanie kilka razy szybsze, niż plastikiem i z lepszym efektem.
Raz tylko nie dała rady, 5mm lodu po opadach marznącego deszczu.
A szybę czołową to raz na kilka lat warto wymienić. Rysuje się wycieraczkami od piasku itp, a nie skrobania.
Fura technicznie ma być na tip top, odkurzam raz na dwa lata, a myję, jak się nie da dotknąć...
Ale wiem, tu jest Polska i nic się nie wymienia, póki nie odpadnie.
RYSKI CIĘ WKURZAŁY NO PATRZ JAK MI CIĘ SZKODA
TA POGARDA DLA POLSKI I POLAKÓW HMMM
wyczuwam gazarbaitera
Z czego on k---a jest jak nie z pvc