Czuję ból mniej więcej w tym miejscu przy uginaniu sztangi z większym ciężarem. Mam tak od niedawna. Skąd to się wzięło i jak sobie z tym poradzić? #mikrokoksy
@kuropatwa1: zmniejsz ciężar asap, ja miałem to samo, w pewnym momencie zaczęło boleć non stop nawet przy codziennych czynnościach (np. podnoszenie torby, popychanie drzwi)
to prawdopodobnie przeciążenie ścięgien, uważaj - jeżeli przegniesz pałę, będziesz musiał odstawić ćwiczenia angażujące ramiona na ~6 tygodni
póki co odstaw uginanie ramion całkowicie i obserwuj, przy lekkim przeciążeniu przejdzie w przeciągu kilku dni
PS. czy masz tak, że najbardziej boli w momencie odkładania sztangi, przy puszczaniu
Wszyscy się smieją że ruskie dostają czitosy za zgruzowanie, a na ukrainie cokolwiek jest dawane rodziną ofiar xD czy jedynie usmiech zalenskiego ma zasklepić rany? #ukraina
#mikrokoksy
to prawdopodobnie przeciążenie ścięgien, uważaj - jeżeli przegniesz pałę, będziesz musiał odstawić ćwiczenia angażujące ramiona na ~6 tygodni
póki co odstaw uginanie ramion całkowicie i obserwuj, przy lekkim przeciążeniu przejdzie w przeciągu kilku dni
PS. czy masz tak, że najbardziej boli w momencie odkładania sztangi, przy puszczaniu