Wpis z mikrobloga

Czesc mirki,
Musze troche ulepszyc swojego pc. Potrzebuje miec odpalone 4-5 emulatorow androida jednoczesnie (https://ldplayer.net). Juz dwa odpalone zjadaja mi procka na 100%. Czy moglibyscie mi doradzic jaka grafike dorzucic do mojego zestawu zeby to plynnie dzialalo? Jakies budzetowe rozwiazanie, moze byc uzywka. Wczesniej jechalem na r9270x-dc2t-2gd5 ale niestety sie wykrzaczyla. Poza tymi emulatorami na kompie nie bede gral w gry
CPU
Płyta
RAM
Grafika - brak

Wnajblizszej przyszlosci planuje tez zmienic ramy na 16gb
#komputery #hardware #software #sprzetkomputerowy #pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@2bORnot2b: za tą cenę ta karta jest ok, chociaż wersje z "turbinką" nie grzeszą kulturą pracy. Pytanie co rozumiesz przez ulepszenie, na tej platformie jedynym sensownym upgradem procka będzie i7-4790 za ~500zł. Ale czy To Ci da możliwość odpalenia dwukrotnie większej ilości emulatorów - wątpię. Lepiej byłoby sprzedać tą platformę którą masz, dołożyć i iść w coś nowego, na pewno nie inwestować w tą i7. Za Twoją płytę + procek
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: tylko sprawa wygląda tak że jak wcześniej miałem wpiętą tę kartę od Asusa to te emulatory bez problemu działały. Dlatego teraz celuję bardziej w dołożenie grafiki niż w wymianę całego sprzętu na nowy.
No i dziękuję że chciało ci się tak rozpisać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@2bORnot2b: aa, nie znam emulatora ;) googlując na szybko mi się to nie rzuciło w oczy, większość wątków była o prockach. Jeśli tak wykorzystują akcelerację GPU no to jasne, w tej cenie taka 960 wydaje się OK. Nie ma za co, gdybyś jednak chciał więcej niż ewentualnie ten RAM inwestować to pomyśl nad zmianą platformy ;)
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: Wsadzilem ta nowa karte i jednak nie ma roznicy, procek zuzywany na 100%. Rok temu byla kolosalna roznica z GPU a bez, nie wiem co sie moglo zmienic. No trudno, czeka mnie chyba wymiana komputera
@Czarny_Klakier: ten ktory podalem w pierwszym poscie jest chyba ok, mozesz jeszcze potestowac nox'a
  • Odpowiedz