Aktywne Wpisy

pciem +287
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

KapitanTorpedal +62

Korwina popierałem w wieku 16 lat, ale w swoich pierwszych wyborach głosowałem już na Nowoczesną do Sejmu i PO do Senatu. Na moją zmianę wpłynęły dwie rzeczy.
1) Tak jak pisałem z @eoneon:
2) Wypowiedzi JKM o uchodźcach. Temat przyjmowania uchodźców można oczywiście obronić i podać sensowne argumenty, ale pan Janusz przyłączał się do populistycznej narracji, która głosiła mniej więcej, że Niemcy stały się już kalifatem itp. Akurat złożyło się, że do Niemiec często jeździłem i po prostu widziałem, że nie jest to prawdą (jeszcze raz podkreślam, można krytykować Merkel za to co robiła, ale wieszczenie apokalipsy i rychłego upadku Niemiec jest po prostu próbą zbicia politycznego kapitału, ale to już innytemat )
A co było u Was bodźcem do zmiany poglądów drogie mirki? Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nie obrażanie #4konserwy. Zależy mi na tym, żeby któryś z fanów #konfederacja nauczył się na naszym doświadczeniu (mówię to zupełnie poważnie, sam pamiętam w jakie szkodliwe brednie kiedyś wierzyłem)
#polityka #neuropa może #glupiewykopowezabawy ?
źródło: comment_gkbdUBvwj5TzzlniQrlCgLXCJZp8SO5t.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Ja Korwina nigdy nie popierałem, ale ze skrajnego wolnorynkowizmu skutecznie wyleczyło mnie zderzenie z rzeczywistością gdy trzeba było zacząć żyć na własny rachunek. Jednak okazało się że umowa o pracę, Zus i usługi publiczne to wcale nie taki zły pomysł.
Gdybym miał się po trzykroć wyprzeć Pana Janusza byłoby to z powodu:
- chamskiego języka, nastawienia i poglądów wobec LGBT, niepełnosprawnych, aborcji itp.
- nutkę rusofilii
- medialno-polityczny autyzm - chociaż nie wiem, czy to nie podpada pod ableizm i sam się
@Dutch:
Ciekawy pogląd zauważywszy, że jednym z głównym postulatów aktualnej Partii Korwina jest gigantyczna obniżka podatków, bez choćby cienia zadania sobie trudu na wskazanie alternatywnych źródeł dochodów państwa na pokrycie wydatków, nie mówiąc o studiach nt. tego co się z państwem stanie
A dziękuję!
@Dutch: Dzięki za komentarz, rzeczywiście twoje myślenie ma jakieś ręce i nogi, ale jak już pisałem kiedyś na Wykopie. Na gospodarkę wpływają też inne kwestie niż opodatkowanie i przepisy. Na przykład zmiany klimatyczne, praworządnośc, pozycja w UE. To nie jest tak, że wystarczy podnieść kwotę wolną od podatku
Dziękuję również. Okazuje się, że (byli) sympatycy Pana Janusza to nie tylko osobnicy z najwyższym IQ, ale i o największej kulturze dyskusji. Na pewno nie chcesz powrócić do macierzy? Wiplerine będzie Twoim przewodnikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kierwa czasami mnie nostalgia łapie XD Raz na kilka miesięcy wchodzę na akepedia.pl
Problemem nie jest tylko AGO, ale także np.
@Dutch:
Faktycznie uczy
Lepszy zardzewiały drogowskaz pokazujący słuszny kierunek, niż ten świeżo wypolerowany, ale kierujący ku przepaści.
1. Odejście od korwinizmów miało miejsce w 2016 roku, kiedy to rozpocząłem drugi kierunek studiów, gdzie nabyłem wykształcenia z podstaw ekonomii.
2. Obejrzałem odcinek z Korwinem u Wojewódzkiego z 2003 roku, gdzie p-------ł że Polska niepotrzebnie przegłosowała referendum w sprawie wejścia do UE bo do tego czasu jak wejdziemy (rok później) to już UE dawno nie będzie. xD Takie rzeczy p------i też teraz, 16 lat później a UE jak
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/147139/duch-rownosci-tam-gdzie-panuje-rownosc-wszystkim-zyje-sie-lepiej
Polecam