Aktywne Wpisy

A330 +118
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ukiss +277
Od 1 września w aplikacji mObywatel działa nowa usługa – mStłuczka, która zastępuje papierowe formalności po kolizji drogowej. Kierowcy mogą w niej szybko sporządzić wspólne oświadczenie o zdarzeniu, dodać zdjęcia i jednym kliknięciem zgłosić szkodę ubezpieczycielowi. Dokument ma taką samą moc prawną jak papierowy i jest zabezpieczony cyfrową pieczęcią ministerstwa.
Dzięki automatycznemu pobieraniu danych z rejestrów państwowych (CEPiK, PESEL) wypełnianie trwa zaledwie kilka minut. Ubezpieczyciele otrzymują od razu kompletne informacje, co przyspiesza likwidację
Dzięki automatycznemu pobieraniu danych z rejestrów państwowych (CEPiK, PESEL) wypełnianie trwa zaledwie kilka minut. Ubezpieczyciele otrzymują od razu kompletne informacje, co przyspiesza likwidację
źródło: Ministerstwo Cyfryzacji wprowadza mStłuczkę
Pobierz

Mirki,
Szukam materiałów na temat pracy jako programista w korporacji.
Na youtubie jest dużo filmików typu "Dzień z życia google software engineer" gdzie pokazują jak wstają o 4, idą na siłownię, nic nie robią w pracy i zarabiają 500k rocznie :D
Mnie interesuje realny dzień, narzędzia używane do łączenia poszczególnych części kodu, jak jest rozdzielana praca w zespole, czy juniorzy dostają wytyczne typu - użyj tej konkretnej nazwy zmiennej do tego zadania, żeby to działało z kodem który napiszą inni? Jak to jest łączone w całość? Czy taki junior zajmuje się projektowaniem struktury programu czy tylko dostaje zadania typu "napisz część programu która obliczy to i tamto, albo przetworzy dane wejściowe żeby wynikiem było coś" i na koniec podaj mi nazwe funkcji zebym mogl sie do tego odwolac w aplikacji? Jakie narzędzia należy umieć obsługiwać oprócz samego programowania? Ciężko jest mi wyobrazić sobie jak to wszystko działa.... Czy są jakieś materiały żeby zobaczyć jak to wygląda w roli etatowego programisty? Rozumiem że może być problem z pokazaniem kodu źródłowego jakiejś konkretnej firmy ze względu na to że ktoś może to skopiować, ale może ktoś zrobił jakiś specjalny pokaz tylko po to żeby pokazać na co się przygotować przed pierwszym dniem pracy i jak funkcjonuje cała struktura- junior, senior itp.?