Aktywne Wpisy

I cyk 250 mil zrobione (。◕‿‿◕。)
Jak ocenianie moje szanse na przejście całego #pct aka #pacificcresttrail ?
#zlomkiemprzezswiat
Jak ocenianie moje szanse na przejście całego #pct aka #pacificcresttrail ?
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_C1E5488A-1E2D-48E2-A0A2-A6C8A9063D2B-10251-0000014449F68B70
Pobierzjak oceniasz szanse Chłoporobotnik2137 na dokończenie całego szlaku pct?
- To wieprzek, dojdzie na 100% 47.2% (91)
- fizycznie da radę , ale kasa skończy się pierwsza 7.8% (15)
- . Na razie kozaczy. Sierra go przeczołga 7.8% (15)
- jeszcze 61 dni,panowie z ICE będą na niego czekać 13.0% (25)
- jakie Pct? chłop w Choroszczy siedzi i wysyła foty 23.3% (45)
- inna opcja - komentarz 1.0% (2)

Minieri +342
Lewandowski, Valencia - Barcelona 0:1
Mirror: https://streamin.link/v/9700b4fa
#golgif #golgifpl #mecz #valencia #fcbarcelona #laliga
Mirror: https://streamin.link/v/9700b4fa
#golgif #golgifpl #mecz #valencia #fcbarcelona #laliga
źródło: ezgif-48698e55f1588cd1
Pobierz

Mirki,
Szukam materiałów na temat pracy jako programista w korporacji.
Na youtubie jest dużo filmików typu "Dzień z życia google software engineer" gdzie pokazują jak wstają o 4, idą na siłownię, nic nie robią w pracy i zarabiają 500k rocznie :D
Mnie interesuje realny dzień, narzędzia używane do łączenia poszczególnych części kodu, jak jest rozdzielana praca w zespole, czy juniorzy dostają wytyczne typu - użyj tej konkretnej nazwy zmiennej do tego zadania, żeby to działało z kodem który napiszą inni? Jak to jest łączone w całość? Czy taki junior zajmuje się projektowaniem struktury programu czy tylko dostaje zadania typu "napisz część programu która obliczy to i tamto, albo przetworzy dane wejściowe żeby wynikiem było coś" i na koniec podaj mi nazwe funkcji zebym mogl sie do tego odwolac w aplikacji? Jakie narzędzia należy umieć obsługiwać oprócz samego programowania? Ciężko jest mi wyobrazić sobie jak to wszystko działa.... Czy są jakieś materiały żeby zobaczyć jak to wygląda w roli etatowego programisty? Rozumiem że może być problem z pokazaniem kodu źródłowego jakiejś konkretnej firmy ze względu na to że ktoś może to skopiować, ale może ktoś zrobił jakiś specjalny pokaz tylko po to żeby pokazać na co się przygotować przed pierwszym dniem pracy i jak funkcjonuje cała struktura- junior, senior itp.?