Wpis z mikrobloga

W Polsce wystarczy być poetą, żeby dobrze przewidywać przyszłość. Dziesięć lat i jedyna zmiana w kraju to 500PLN na madkowego bombelka.

Patrząc na to co sie #!$%@? w sejmie, wyjazd to była najlepsza decyzja w życiu, nie musze składać się na wymysły kolejnych dziwek z #!$%@?łka na Wiejskiej.

https://wiadomosci.wp.pl/elzbieta-witek-anulowala-glosowanie-ryszard-terlecki-bo-jeden-posel-plakal-6448798877542017a

#polska #emigracja #bekazlewactwa #bekazpisu #pis
Wujek_Fester - W Polsce wystarczy być poetą, żeby dobrze przewidywać przyszłość. Dzie...
  • 5
@Wujek_Fester: jedyna zmiana? Przeciez polska sie w #!$%@? rozwjnela (i dalej sie rozwija, najszybciej w eu)przez ten czas i zyje sie na tym samym poziomie co na zachodzie.
Roboty w #!$%@?, wiecej niz w uk (10 lat temu myslalem ze to niemozliwe)
@Ziomek420: Ja nie wyjechałem z Polski z powodu braku pracy tylko z powodu #!$%@? zarobków.

Wiem też ile zarabiają kumple z jakimi kończyłem studia oraz ile zarabiają osoby na stanowiskach zbliżonych do tego, co robię w UK.

Nie twierdzę, że Polska się nie rozwija ale kłamstwem jest stwierdzenie że żyje się na tym samym poziomie co na zachodzie.

Powiedz mi, ilu z Tobie znajomych osób ma oszczędności jakie w razie draki