Chyba starość się do mnie odzywa, jeszcze pół roku temu mogłem pływać(dość szybkim tempem) dokładką do delfina od ściany do ściany przez 3h ,a nawet więcej, a teraz po godzinie brakuje mi tlenu :( Z tym że wcześniej chodziłem regularnie na basen, a teraz co parę dni. I teraz nie wiem czy to przez brak regularności, brak diety(wcześniej też nie miałem). Są jakieś ćwiczenia wydolnościowe w wodzie? #plywanie #cwiczenia
@thampel5: po prostu mogą być to braki w treningu tlenowym poprzez brak regularnosci i krótka przerwę, potrzebujesz na nowo zwiększyć wydolność organizmu jak i wrócić do mocy mięśni która miałeś. Przykładowo, dla mnie tygodniowa przerwa, przez chorobę dajmy na to, oznacza prawie miesiąc, jak nie więcej, aby wrócić do tego co było już zbudowane
@thampel5: jeżeli potrzebujesz pomocy, chcesz wrócić jak najszybciej tto poprzedniej formy, zrobić to jak najbardziej prawidłowo i do tego może czegoś się nowego nauczyć, to uderzaj do mnie lub do @Swimmy z chęcią pomożemy ʕ•ᴥ•ʔ
Z tym że wcześniej chodziłem regularnie na basen, a teraz co parę dni. I teraz nie wiem czy to przez brak regularności, brak diety(wcześniej też nie miałem).
Są jakieś ćwiczenia wydolnościowe w wodzie? #plywanie #cwiczenia
Brak regularności wpływa na sprawność i wydolność oddechową ale z tego co piszesz to miałbyś straty na poziomie 60 - 70%, to całkiem sporo.
@hubi900 o tu patrz