Wpis z mikrobloga

@Megawonsz_dziewienc: nie pod stołem. Ja podpisuje główną umowę, w której jest zgoda na podnajem dla mnie. W mojej umowie jest kwota 1800zł, a w podnajmu dla nowej pary 900zł. Biorę więc hajs od nich + swoje 900zł i przekazuję właścicielowi.
  • Odpowiedz
@BajerOp: chcę tego uniknąć. Problem w tym, że jedyna opcja to wyprowadzka od grudnia. Zastanawiam się, jak mógłbym się na maksa ubezpieczyć zakładając, że chcę to podpisać. Wypowiedzenie na głównej umowie jest 2 miesięczne, płacą kaucję w wysokości 900zł. W sytuacji gdyby umowa była podpisywana z miesiąca na miesiąc, to w przypadku nie płacenia hajsu przez nich, byłbym w dupę max. 900zł (pierwszy miesiąc z kaucji). Wydają się być spoko,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@onionhero: śmiech. Przecież podnajemca to też lokator, a zatem obowiązuje go taka sama ochrona praw lokatorów, czyli zapomnij o natychmiastowym wypowiedzeniu.

Poczytaj dział "najem lokalu" w kc - jest tam też mowa o podnajmie i samych lokatorach i jakie mają w związku z tym obowiązki i prawa. Generalnie takie same jak główny najemca - zarówno odpowiedzialność jak i uprawnienia. Ale jak s-------ą to ty za nich swiecisz oczami.

Rozeznaj się
  • Odpowiedz