Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1169
Wlokąc się po zakupach za dwoma dojrzałymi kobietami usłyszałam słowa które bardzo mnie uderzyły, mimo że nigdy taka sytuacja bezpośrednio, całe szczęście, mnie nie dotyczyła osobisie.
- A co mi po takiej synowej co to już trzeci raz roni?! Wnuka nigdy nie doczekam. Mógł 'wziąść' (tak powiedziała, wziąść a nie wziąć) lepszą.
- Anka, ale jak ty mówisz o tej biednej dziewczynie? Boga w sercu nie masz? - druga pani wykazała się współczuciem i klasą oburzając się na słowa koleżanki.

Mam nadzieję że ta dziewczyna nigdy bezpośrednio takich słów nie usłyszała (,)
#feels #smutnazaba bo to diabelnie smutne tak przedmiotowo traktować drugą osobę, #ciaza , i ze względu na mentalność tej baby #patologiazewsi
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@Habemuspapam69: Dobrze rozumiem, twoja była teściowa powiedziała do swojej córki, a twojej ex żony, że nic jej po takiej synowej, która nie może donosić ciąży do końca? Posrana baba.
@asique: Jest w tym mądrość. Mama, której wiedzę i doświadczenia w tym zakresie bardzo szanuję, mówiła żeby przynajmniej do końca pierwszyego trymestru nic nikonu nic nie mówić, bo wszytko może się wydarzyć a potem ludzie "bedo gadać". Z deugiej
  • Odpowiedz
@RustyJames: myślę, że poronień było tyle samo, ale kobiety nie miały odkryć tak wcześnie ciąży jak dziś (4-5 tydzień) i poronienia w 6-7 tygodniu były po prostu spóźnionym okresem.
  • Odpowiedz
@RustyJames: pewnie kiedyś mniej się o tym mówiło. Inna sprawa, że na pewno znaczenie ma też to, że kiedyś kobiety zachodziły w ciążę w młodszym wieku. Wtedy łatwiej o to, żeby wszystko przebiegało prawidłowo. Po 30. zaczynają się kłopoty.
  • Odpowiedz
  • 18
@RustyJames: Wydaje mi się że w dużej mierze jest tak jak @agataen: mówi - wykrywalność wczesnej ciąży była mniejsza a więc i poronien było świadomych. To trochę jak z nowotworem - nie tyle co ludzie części na niektóre nowotwory chorują jak dziesiąt lat temu, a po prostu wykrywalność jest większa.
No i tak jak @wurst: mniej o tym mówiono a kobiety zachodziły w ciążę młodo kiedy
  • Odpowiedz