Wpis z mikrobloga

• 0
@SzalonyMiodozer sądy ostatnio w sprawach wymuszenia pierwszeństwa na osobie znacznie przekraczającej prędkość orzekaja wyrok na korzyść wymuszającego a nie tego który z--------a jak debil
  • Odpowiedz
Jedziesz jak j----a p---a albo w---------z się nie biorąc pod uwagę z jaka prędkością jedzie osoba na lewym pasie to ciągnij dżonsona
  • Odpowiedz
@adamszuba: to może zerknij w lewe luskterko cymbale praworzadny jak zjezdzasz na ten lewy żeby nie zajeżdżać komuś drogi i nikt ci nie będzie migał biedaczku płaczku polaczku
  • Odpowiedz
  • 1
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL jak można się nie w--------c jak ktoś jedzie przepisowe 140 a za nim ktoś tnie 220 albo szybciej. Ja jak z---------m sporadycznie 250 to nie mam pretensji że ktoś dwa kilometry przede mną zaczął wyprzedzanie i go dogoniłem, tym bardziej nie siadam mu na bagażniku i nie mrygam światłami bo niby gdzie mialby k---a zjechać, na barierę czy w ciężarówkę?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: "Jeżeli go dogania, gdy ten jeszcze wyprzedza to znaczy, że się wpieprzył."

Nie. To oznacza, że jechał grubo powyżej limitu. Tylko i wyłącznie.

Nie rozmawiamy o sytuacji wymuszania, a o sytuacji poprawnie rozpoczętego manewru wyprzedzania.
  • Odpowiedz
@Kamil_O Naucz się lepiej baranie od czego jest prędkościomierz i hamulec. Jazda z takimi zwierzętami jak ty po jednej drodze to zawsze ryzyko że się nie wróci do domu
I to nie nie tylko po autostradzie. Wystarczy się przejechać po drodze za miastem gdzie przypadkiem jest teren zabudowany. Nawet jadąc te 60-70 jest się tym który "zamula" ruch bo takie mistrze prostej jak ty muszą jechać 90.
  • Odpowiedz
  • 0
@wujogm: "sądy ostatnio w sprawach wymuszenia pierwszeństwa na osobie znacznie przekraczającej prędkość orzekaja wyrok na korzyść wymuszającego a nie tego który z--------a jak debil"

Raczej odwrotnie właśnie. Na szczęście.
  • Odpowiedz
  • 1
@wujogm: daj spokój, oni tego nie zrozumieją. To mentalność ludzi spod szyldu "lewy pas to nie kółko rozancowe", nie oczekuj wiele od takich amatorów. Dla nich nawet jak rozpoczniesz manewr 5km przed nim, a cię dogonią to będzie wymuszenie.

Na szczęście większość dorosłych ludzi z głupiego z-----------a po prostu wyrasta.
  • Odpowiedz
@wujogm: zgadzam się z twoją opinią, ale IMO to tak nie wygląda. Przeważnie ktoś zaczyna zjeżdżać na lewy pas tylko kukając w lusterko, 'o jestt troche puste to daje' a zamiast popatrzeć 2s zamiast 0,5s i się zorientować że leci pocisk 220kmh to się w---------ą na lewy 'bo przecież wolne'. raczej tak się zdarza, też nie mam pretensji że jadę 180kmh i ktoś gdzieś w oddali zmienia pas, ale można
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier tzn mam na myśli sytuację przykładowo z mojego miasta, chlopaczek gnal sobie przez miasto, z osiedla wyjezdzal facet a młody w bmw z niesprawnym abs po 60 metrach hamowania na zablokowanych kołach wbił się dziadkowi w dupke. Winą obarczono tego rycerza z r--------j bmw
  • Odpowiedz
@Krupier no i czemu niby ma służyć ten filmik? Kierowcy tirów tez musza się kiedyś wyprzedzić? Nie zgodze się, niech jadą wszyscy 90 tak jak im tachograf nakazuje
  • Odpowiedz
@Krupier jak idziesz 140 a ktoś leci 200 to też chwilę mu zajmuje zbliżenie się do tego z przodu wiec tak jak mówi lets_gou wystarczy popatrzeć chwilę dłużej w lusterko wsteczne czy lewe i będziesz widział w ile czasu się zbliży. A nie wyjedzac jak panicz praworządny co mu sie wszystko należy za tą praworządność i zajeżdża komuś prosto przed maskę a potem zdziwienie że ktoś miga
  • Odpowiedz