Wpis z mikrobloga

Kumple i kumpele, lewacy i prawacy - niechęć do Piotrowicza to jedna z niewielu rzeczy która nas łączy, więc chciałbym wykorzystać sytuację i zadać pytanie które dręczy mnie od dawna.

Po jaką cholerę PiS ciągle Stasia promuje? Dlaczego się od niego nie odcięli?

Z której strony bym na ten fenomen nie spojrzał, to zawsze wychodzi mi jedno i to samo - jest dla nich większym obciążeniem PRowym niż jest tego wart. Cały jego "polityczny życiorys" to jest pasmo klęsk - komunistyczny prokurator, w wolnej Polsce zasłynął umorzeniem śledztwa w sprawie księdza-pedofila, potem stał się twarzą niezwykle "udanych", "przemyślanych" i "wcale nie autokratycznych" zmian w sądownictwie czy, ogólniej, wymiarze sprawiedliwości jako takim.

Jaka jest jego funkcja, tak dokładnie? Po co Piotrowicz PiSowi? Jaki mają "zysk" z trzymania się kogoś takiego? Że usłużny klakier? Kurna no - przeciez w PiSie takich ludzi masa, bez problemu znajdą zastępstwo BEZ komunistycznej, paskudnej przeszłości.

Długa ręka Tadeusza jest aż tak długa? Może Stasiu jest tylko pacynką i sam do końca swej roli nie rozumie? A może, klasycznie, "ma na wszystkich papiery"?

#neuropa #polityka #4konserwy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mnik1:

Długa ręka Tadeusza jest aż tak długa?

Piotrowicz jest związany z Toruniem?
Bo jeżeli chodzi o Toruń, to Szyszko umarł, a Sobecka utraciła mandat.
I może chcą wprowadzić PIOTROWICZ STAJL w sposób obradowania TK.
  • Odpowiedz
  • 4
@mnik1 Stasiu umoczony jest po uszy i PiS ma na niego kwity, stąd go promują bo wiedzą, że on zrobi ABSOLUTNIE WSZYSTKO co mu się każe i nigdy nie będzie próbował zrobić coś przeciw matce partii.
  • Odpowiedz
raczej pokazanie, nasi ludzie są nasi i s--------ć

@stefan_pmp: Też tak myślałem - ale to już przestało mieć dla mnie sens. Jak ktoś robi zbyt wiele smrodu wokół Partii Matki, to Partia Matka się takiej osoby pozbywa - nie liczę płotek w rodzaju Misiewicza, taka kuracja spotkała przecież nawet Najlepszą Premier w Dziejach czy wielkiego łowczego smoleńskich spisków, Macierewicza. Wiadomix - Partia Matka pozbywa się ich dla picu, zapewniając miękkie lądowanie,
  • Odpowiedz
@mnik1: Tak, wybieranie ludzi umoczonych oraz niekompetentnych (niemajacych szans na awans samemu) jest taktyką PiS na tworzenie wiernych kadr, wiadomo to od dawna. Opinia publiczna? Mój ojciec głosuje na PiS i nie wie kim są ci ludzie i się nie dowie, bo go polityka nie obchodzi, a jak coś ogląda to raczej tvp. Takich ludzi jest multum.
  • Odpowiedz